
Sprø torsk i sursøt saus
I denne oppskriften har vi kombinert norsk tradisjonell torsk med krydder og sauser som gir retten et asiatisk preg.

Ingredienser
Antall porsjoner
Marinade:
Ris:
Grønnsaker:
sprø torsk:
Fremgangsmåte
- 1
Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
Ris:
- 2
Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.
Grønnsaker:
- 3
Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.
sprø torsk:
- 4
Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.
- 5
Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.
- 6
Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.
- 7
Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.
Tips
Dette er en rett som fint kan varieres med andre typer hvit fisk og kylling.
Flere fristende oppskrifter



