Skip to main content

Sprø torsk i sursøt saus

Enkel
30min

I denne oppskriften har vi kombinert norsk tradisjonell torsk med krydder og sauser som gir retten et asiatisk preg.

3.6
(31)
Next ImageSprø torsk i sursøt saus

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade:

230 g
ananasring
0.5 dl
soyasaus
0.5 dl
eplesidereddik
2 ts
Sweet Chili saus
500 g
torskefilet

Ris:

240 g
ris

Grønnsaker:

2 stk
grønn paprika
6 stk
vårløk

sprø torsk:

2 stk
egg
3 ss
maisenna
3 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
0.5 dl
ketchup
200 g
hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
2 ss
eplesidereddik
1 ss
soyasaus

Fremgangsmåte

  1. Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.

Ris:

  1. Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.

Grønnsaker:

  1. Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.

sprø torsk:

  1. Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.

  2. Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.

  3. Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.

  4. Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dette er en rett som fint kan varieres med andre typer hvit fisk og kylling.

Flere fristende oppskrifter