Skip to main content

Fisk- og rekelasagne

Enkel
45min

Norsk laks og reker i italiensk lasagne smaker nydelig.

3.8
(21)
Next ImageFisk- og rekelasagne

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
300 g
frisk spinat
1 ss
olje til steking
2 ss
hvetemel
1 dl
Norvegia® Revet eller annen god gulost
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
malt muskat
600 g
benfri laksefilet, torsk eller en miks av fiskesorter
150 g
pillede reker
12 stk
lasagneplate

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C. Finn frem en ildfast form.

  2. Hakk løk, hvitløk og spinat. Surr løk og hvitløk i olje og tilsett spinaten. Stek til spinaten så vidt faller sammen.

  3. Ha mel og litt av melken i en kjele. Rør til du får bort alle klumpene. Tilsett deretter litt og litt av melken. Kok opp under omrøring til sausen tykner. Ha i ost, og smak til med salt, pepper og muskat.

  4. Skjær fisk i skiver.

  5. Legg spinat, saus, fisk, reker og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over ostesaus.

  6. Stek fiskelasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruker du ferske lasagneplater, blir lasagnen fortere ferdig, og fisken og rekene blir ikke overkokt. Alternativt kan du legge tørre plater i vann mens du forbereder de andre ingrediensene. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter