Fisk- og rekelasagne

Fisk- og rekelasagne

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
Norsk laks og reker i italiensk lasagne smaker nydelig.

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk løk
1 stk hvitløksfedd
300 g frisk spinat
1 ss olje til steking
2 ss hvetemel
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dl Norvegia® Revet eller annen god gulost
¼ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
600 g benfri laksefilet , torsk eller en miks av fiskesorter
150 g pillede reker
12 stk lasagneplater

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200°C. Finn frem en ildfast form.
    2. Hakk løk, hvitløk og spinat. Surr løk og hvitløk i olje og tilsett spinaten. Stek til spinaten så vidt faller sammen.
    3. Ha mel og litt av melken i en kjele. Rør til du får bort alle klumpene. Tilsett deretter litt og litt av melken. Kok opp under omrøring til sausen tykner. Ha i ost, og smak til med salt, pepper og muskat.
    4. Skjær fisk i skiver.
    5. Legg spinat, saus, fisk, reker og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over ostesaus.
    6. Stek fiskelasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Tips!

Bruker du ferske lasagneplater, blir lasagnen fortere ferdig, og fisken og rekene blir ikke overkokt. Alternativt kan du legge tørre plater i vann mens du forbereder de andre ingrediensene. 

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat