
Fisk- og rekelasagne
Enkel•45 min30 min
Norsk laks og reker i italiensk lasagne smaker nydelig.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
300 gfrisk spinat
-
1 ssolje til steking
-
2 sshvetemel
-
4 dl
-
1 dlNorvegia® Revet eller annen god gulost
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsmalt muskat
-
600 gbenfri laksefilet , torsk eller en miks av fiskesorter
-
150 gpillede reker
-
12 stklasagneplater
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200°C. Finn frem en ildfast form.
-
2
Hakk løk, hvitløk og spinat. Surr løk og hvitløk i olje og tilsett spinaten. Stek til spinaten så vidt faller sammen.
-
3
Ha mel og litt av melken i en kjele. Rør til du får bort alle klumpene. Tilsett deretter litt og litt av melken. Kok opp under omrøring til sausen tykner. Ha i ost, og smak til med salt, pepper og muskat.
-
4
Skjær fisk i skiver.
-
5
Legg spinat, saus, fisk, reker og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over ostesaus.
-
6
Stek fiskelasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.