Blåskjellsuppe med dillsmør

Blåskjellsuppe med dillsmør

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Blåskjellsuppe er raskt å lage, enten man er få eller mange til bords. Servert med nylaget dillsmør og brød, har man en nydelig middag på få strakser.

Antall porsjoner

Ingredienser

Dillsmør:

100 g romtemperert TINE Meierismør
2 ss dill , finhakket

Suppe:

2 ½ dl vann
½ dl eplesidereddik
3 dl TINE Kremfløte
2 stk store sjalottløk , hakket
2 stk gulrøtter , i terninger
1 stk sellerirot , i terninger
4 stilker vårløk , i tynne skiver
3 stk hvitløksfedd , finhakket
2 kg blåskjell , renset og skylt
½ ts salt
½ ts hvit pepper
2 ss frisk timian , finhakket uten stilk

Slik gjør du det

    1. Bland sammen smør og dill.
  1. Suppe:

    1. Ha vann og eddik i en kjele, og kok opp. Tilsett fløte, sjalottløk, gulrot, sellerirot, vårløk og hvitløk.
      Tips!

      Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maisenna. Vann og eddik kan erstattes med matvin.

    2. La det koke sammen i ca. 5 minutter, før du legger i blåskjell. Ha over et lokk, og damp i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen av og til. Kast de skjellene som fortsatt er lukket.
    3. Smak til med salt og pepper.
    4. Dryss over frisk timian, og server med ferskt brød og dillsmør.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat