Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Blåskjellsuppe med dillsmør

Enkel
30min

Blåskjellsuppe er raskt å lage, enten man er få eller mange til bords. Servert med nylaget dillsmør og brød, har man en nydelig middag på få strakser.

4
(6)
Blåskjellsuppe med dillsmør

Ingredienser

Dillsmør:

100 g
romtemperert TINE® Meierismør
2 ss
dill, finhakket

Suppe:

2.5 dl
vann
0.5 dl
eplesidereddik
2 stk
store sjalottløk, hakket
2 stk
gulrot, i terninger
1 stk
sellerirot, i terninger
4 stilk
vårløk, i tynne skiver
3 stk
hvitløksfedd, finhakket
2 kg
blåskjell, renset og skylt
½ ts
salt
½ ts
hvit pepper
2 ss
frisk timian, finhakket uten stilk

Slik gjør du

Suppe:

  1. Tips

    Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maisenna. Vann og eddik kan erstattes med matvin.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter