Blåskjellsuppe med dillsmør
Enkel•30 min min
Blåskjellsuppe er raskt å lage, enten man er få eller mange til bords. Servert med nylaget dillsmør og brød, har man en nydelig middag på få strakser.
Ingredienser
Antall porsjoner
Dillsmør:
-
100 gromtemperert TINE® Meierismør
-
2 ssdill , finhakket
Suppe:
-
2 ½ dlvann
-
½ dleplesidereddik
-
3 dl
-
2 stkstore sjalottløk , hakket
-
2 stkgulrøtter , i terninger
-
1 stksellerirot , i terninger
-
4 stilkervårløk , i tynne skiver
-
3 stkhvitløksfedd , finhakket
-
2 kgblåskjell , renset og skylt
-
½ tssalt
-
½ tshvit pepper
-
2 ssfrisk timian , finhakket uten stilk
Slik gjør du det
-
1
Bland sammen smør og dill.
Suppe:
-
2
Ha vann og eddik i en kjele, og kok opp. Tilsett fløte, sjalottløk, gulrot, sellerirot, vårløk og hvitløk.
Tips
Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maisenna. Vann og eddik kan erstattes med matvin.
-
3
La det koke sammen i ca. 5 minutter, før du legger i blåskjell. Ha over et lokk, og damp i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen av og til. Kast de skjellene som fortsatt er lukket.
-
4
Smak til med salt og pepper.
-
5
Dryss over frisk timian, og server med ferskt brød og dillsmør.