Blåskjellsuppe med dillsmør

Blåskjellsuppe med dillsmør

0
6
Enkel30 min
Blåskjellsuppe er raskt å lage, enten man er få eller mange til bords. Servert med nylaget dillsmør og brød, har man en nydelig middag på få strakser.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dillsmør:

Suppe:

  • 2 ½ dl
    vann
  • ½ dl
    eplesidereddik
  • 3 dl
  • 2 stk
    store sjalottløk , hakket
  • 2 stk
    gulrøtter , i terninger
  • 1 stk
    sellerirot , i terninger
  • 4 stilker
    vårløk , i tynne skiver
  • 3 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 2 kg
    blåskjell , renset og skylt
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    hvit pepper
  • 2 ss
    frisk timian , finhakket uten stilk

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland sammen smør og dill.

Suppe:

  1. 2

    Ha vann og eddik i en kjele, og kok opp. Tilsett fløte, sjalottløk, gulrot, sellerirot, vårløk og hvitløk.

    Tips

    Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maisenna. Vann og eddik kan erstattes med matvin.

  2. 3

    La det koke sammen i ca. 5 minutter, før du legger i blåskjell. Ha over et lokk, og damp i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen av og til. Kast de skjellene som fortsatt er lukket.

  3. 4

    Smak til med salt og pepper.

  4. 5

    Dryss over frisk timian, og server med ferskt brød og dillsmør.

Del denne oppskriften: