Tomatpai med Østavind®
Enklere blir det ikke. Oppskrift på hjemmelaget pai uten egg som lages i en fei, og smaker nydelig med løk, spinat, tomat og masse ost.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk ferdig paibunn
- 150 g TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 100 g Østavind®
- 1 stykk rødløk
- 4 stykk tomat
- 100 g frisk spinat
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Rull ut paideigen på et stekebrett med bakepapiret fremdeles på undersiden.
2
Smør crème fraîche utover, men la det være en ren kant på ca. 3 cm rundt hele. Riv Østavind og fordel utover.
TipsLag gjerne paideig fra bunnene av, gjerne grov. Du kan selvfølgelig også lage den i en paiform om du ønsker det.
3
Del løk og tomat i skiver. Fordel spinat, løk og tomat utover og brett den rene kanten inn over fyllet slik at du får en dobbel kant. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i ca. 30 minutter.
4
Riv ekstra Østavind over og server.
TipsServer gjerne paien toppet med fersk pesto for mer farge og smak.