Små paier med pølse
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 ½ dlhvetemel
-
125 g
-
2 sskaldt vann
Fyll
-
300 gpølser
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 stkrød paprika
-
1 stkgul paprika
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dl
-
2 sshakket timian
-
3 stkegg
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Eller legg deigen i muffinsformer (stekebrett). Prikk bunnen med en gaffel. Sett deigen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
-
7
Skjær paprikaen i strimler. Skjær pølse i skiver og stek i smør i en panne. Tilsett paprika og hvitløk. Smak til med salt og pepper. La dette avkjøles litt og legg dette i paiskallet, eller porsjonspaiene, sammen med revet ost. Strø på timian.
-
8
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper, og hell dette over i paiformene.
-
9
Stek en stor pai i ca 35 minutter, og små paier i ca 20 minutter ved 200 grader °C. Stekes til paien har fin farge og fyllet har stivnet.
-
10
Pynt med timian ved servering.