Små paier med pølse
Utførelse
EnkelTid
Enkel oppskrift på pølsepai, som passer godt når hele familien skal kose seg. I denne paien kan du bruke alle typer pølser, så velg gjerne din favoritt. Passer godt både til lunsj og middag. Lag din egen paibunn eller spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
Ferdig paibunn
1 stk | Nå® Paibunn |
eller lag din egen paibunn
3 ½ dl | hvetemel |
125 g | TINE Meierismør |
2 ss | kaldt vann |
Fyll
300 g | pølser |
1 ss | TINE Meierismør til steking |
1 stk | rød paprika |
1 stk | gul paprika |
1 stk | finhakket hvitløksfedd |
¼ ts | salt |
¼ ts | pepper |
1 dl | TINE Revet Ost Original |
2 ss | hakket timian |
3 stk | egg |
2 dl | TINE Kremfløte |
Slik gjør du det
Nå paibunn
- Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
- Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
- Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Eller legg deigen i muffinsformer (stekebrett). Prikk bunnen med en gaffel. Sett deigen kjølig minst 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
- Skjær paprikaen i strimler. Skjær pølse i skiver og stek i smør i en panne. Tilsett paprika og hvitløk. Smak til med salt og pepper. La dette avkjøles litt og legg dette i paiskallet, eller porsjonspaiene, sammen med revet ost. Strø på timian.
- Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper, og hell dette over i paiformene.
- Stek en stor pai i ca 35 minutter, og små paier i ca 20 minutter ved 200 grader °C. Stekes til paien har fin farge og fyllet har stivnet.
- Pynt med timian ved servering.
Tips:
Hvis du ønsker det så server gjerne en god salat til.