Små paier med pølse

Små paier med pølse

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
Enkel oppskrift på pølsepai, som passer godt når hele familien skal kose seg. I denne paien kan du bruke alle typer pølser, så velg gjerne din favoritt. Passer godt både til lunsj og middag. Lag din egen paibunn eller spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk Nå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 ½ dl hvetemel
125 g TINE Meierismør
2 ss kaldt vann

Fyll

300 g pølser
1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1 stk finhakket hvitløksfedd
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 dl TINE Revet Ost Original
2 ss hakket timian
3 stk egg
2 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Eller legg deigen i muffinsformer (stekebrett). Prikk bunnen med en gaffel. Sett deigen kjølig minst 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
  2. Fyll

    1. Skjær paprikaen i strimler. Skjær pølse i skiver og stek i smør i en panne. Tilsett paprika og hvitløk. Smak til med salt og pepper. La dette avkjøles litt og legg dette i paiskallet, eller porsjonspaiene, sammen med revet ost. Strø på timian.
    2. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper, og hell dette over i paiformene.
    3. Stek en stor pai i ca 35 minutter, og små paier i ca 20 minutter ved 200 grader °C. Stekes til paien har fin farge og fyllet har stivnet.
    4. Pynt med timian ved servering.
Tips!

Hvis du ønsker det så server gjerne en god salat til.

 

Kommentar

Kommentarer

  • Siv

    5 år siden
    Hvor lenge kan disse oppbevares i kjøpeskapet, om man lager småe?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Siv, Disse gode småpaiene kan oppbevares ferdig stekt i to dager etter steking, men smaker best ferske! De kan også fryses ned.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat