
Minipaier med pølse
Lag små porsjonsformer eller en større pai av denne oppskriften. Velg gjerne en lagret ost med mye smak. Små pølser er ypperlig å legge i pai. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Minipaiene er perfekte å servere på en vennekveld eller når familien er samlet.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
Paifyll
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formene, prikk med gaffel. Sett formene kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
Hjemmelaget paibunn
- 2
Til denne oppskriften på pai, trenger du 5 små paiformer på ca 12 cm i diameter eller en paiform på ca 22 cm i diameter.
- 3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- 4
Trykk deigen ut i porsjonsformene. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formene kjølig minst 30 minutter.
- 5
Sett stekeovnen på 225 °C.
- 6
Forstek paibunnene midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta dem ut og avkjøl.
- 7
Pisk sammen egg, fløte, salt og litt nykvernet pepper. Bland i osten. Fordel blandingen i paiskallet. Fordel pølser og tomater i eggblandingen og legg i litt rosmarin.
- 8
Stek paiformene i ovnen til eggblandingen har stivnet og paiene har fått fin farge, ca 15-20 minutter for de små paiene og ca 30 minutter for en stor form.
- 9
Server med salat
Tips
Ønsker du en glutenfri paibunn, kan Finax glutenfri grov melmiks fås kjøpt i de fleste større butikker.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



