Skip to main content

Minipaier med pølse

Enkel
1t

Lag små porsjonsformer eller en større pai av denne oppskriften. Velg gjerne en lagret ost med mye smak. Små pølser er ypperlig å legge i pai. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Minipaiene er perfekte å servere på en vennekveld eller når familien er samlet.

4.3
(8)
Next ImageMinipaier med pølse

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl
hvetemel
125 g
3 ss
vann

Paifyll

15 stk
små pølse
15 stk
cherrytomat
2 stk
egg
2.5 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god gulost
3 ss
frisk rosmarin
0.25 ts
salt
0.25 ts
nymalt pepper

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formene, prikk med gaffel. Sett formene kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du 5 små paiformer på ca 12 cm i diameter eller en paiform på ca 22 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Trykk deigen ut i porsjonsformene. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formene kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnene midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta dem ut og avkjøl.

  6. Pisk sammen egg, fløte, salt og litt nykvernet pepper. Bland i osten. Fordel blandingen i paiskallet. Fordel pølser og tomater i eggblandingen og legg i litt rosmarin.

  7. Stek paiformene i ovnen til eggblandingen har stivnet og paiene har fått fin farge, ca 15-20 minutter for de små paiene og ca 30 minutter for en stor form.

  8. Server med salat

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en glutenfri paibunn, kan Finax glutenfri grov melmiks fås kjøpt i de fleste større butikker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter