Minipaier med pølse
Lag små porsjonsformer eller en større pai av denne oppskriften. Velg gjerne en lagret ost med mye smak. Små pølser er ypperlig å legge i pai. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Minipaiene er perfekte å servere på en vennekveld eller når familien er samlet.
Enkel•1 t•5 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibunn
- 3 dl hvetemel
- 125 g kaldt TINE® Meierismør
- 3 ss vann
Paifyll
- 15 stykk små pølse
- 15 stykk cherrytomat
- 2 stykk egg
- 1.5 dl TINE® Kremfløte
- 2.5 dl TINE® Ekte Revet Ost Original, eller annen god gulost
- 3 ss frisk rosmarin
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts nymalt pepper
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formene, prikk med gaffel. Sett formene kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
Hjemmelaget paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du 5 små paiformer på ca 12 cm i diameter eller en paiform på ca 22 cm i diameter.
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Trykk deigen ut i porsjonsformene. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formene kjølig minst 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
5
Forstek paibunnene midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta dem ut og avkjøl.
6
Pisk sammen egg, fløte, salt og litt nykvernet pepper. Bland i osten. Fordel blandingen i paiskallet. Fordel pølser og tomater i eggblandingen og legg i litt rosmarin.
7
Stek paiformene i ovnen til eggblandingen har stivnet og paiene har fått fin farge, ca 15-20 minutter for de små paiene og ca 30 minutter for en stor form.
8
TipsØnsker du en glutenfri paibunn, kan Finax glutenfri grov melmiks fås kjøpt i de fleste større butikker.