Salamipizza med grov pizzabunn

Salamipizza med grov pizzabunn

0
20
Enkel30 min
Lag din egen grove pizzadeig eller spar tid ved å bruke en av ferdig pizzabunner. Topp pizzaen med biter av salami, vårløk, revet ost og soltørkede tomater eller det ganen måtte ønske. Med pizza til middag er husfreden sikret.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn

  • 1 stk
    pizzabunn

eller hjemmelaget grov pizzabunn

  • 25 g
    fersk gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
  • 2 ½ dl
    lunkent vann
  • ½ ts
    salt
  • 2 ss
    kaldpresset olivenolje
  • 3 dl
    sammalt hvete, grov
  • 3 dl
    hvetemel (ca)

Pizzafyll

  • 1 dl
    Kesam® Mager Naturell eller Original
  • ½ dl
    tacosaus , gjerne hot
  • 100 g
    salami eller annen pølse
  • 2 stk
    vårløk hakket
  • 2 dl
    Norvegia® Revet eller en annen god ost, f eks Jarlsberg
  • 4 dl
    soltørkede tomater delt i biter
  • 1 ts
    oregano/mynte

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250°C og trill deigen ut på en stekeplate.

Hjemmelaget grov pizzabunn

  1. 2

    Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Ha deretter i salt og olje. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.

  2. 3

    La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca 20 minutter.

  3. 4

    Sett stekeovnen på 225°C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.

  4. 5

    Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

Pizzafyll

  1. 6

    Bland kesam og tacosaus. Skjær salami eller pølse i strimler. Smør kesamblandingen på pizzabunnen, strø over Norvegia eller annen god hvitost, vårløk, soltørket tomat, oregano og pølse.

  2. 7

    Pizzaen skal steke midt i ovnen. Hvis du bruker Nå ferdigbunn er pizzaen ferdig etter ca 8 minutter. Har du laget din egen grove pizzabunn, lar du den stå i ca 10-15 minutter, til osten har fått en fin, gyllen farge.

Tips

Del denne oppskriften: