Salamipizza med grov pizzabunn
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig pizzabunn
-
1 stkpizzabunn
eller hjemmelaget grov pizzabunn
-
25 gfersk gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
-
2 ½ dllunkent vann
-
½ tssalt
-
2 sskaldpresset olivenolje
-
3 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhvetemel (ca)
Pizzafyll
-
1 dlKesam® Mager Naturell eller Original
-
½ dltacosaus , gjerne hot
-
100 gsalami eller annen pølse
-
2 stkvårløk hakket
-
2 dlNorvegia® Revet eller en annen god ost, f eks Jarlsberg
-
4 dlsoltørkede tomater delt i biter
-
1 tsoregano/mynte
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250°C og trill deigen ut på en stekeplate.
Hjemmelaget grov pizzabunn
-
2
Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Ha deretter i salt og olje. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
-
3
La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca 20 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 225°C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
-
5
Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Pizzafyll
-
6
Bland kesam og tacosaus. Skjær salami eller pølse i strimler. Smør kesamblandingen på pizzabunnen, strø over Norvegia eller annen god hvitost, vårløk, soltørket tomat, oregano og pølse.
-
7
Pizzaen skal steke midt i ovnen. Hvis du bruker Nå ferdigbunn er pizzaen ferdig etter ca 8 minutter. Har du laget din egen grove pizzabunn, lar du den stå i ca 10-15 minutter, til osten har fått en fin, gyllen farge.