Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Salami- og fetaostpai

Enkel
45min

En oppskrift på pai som er rask, enkel og full av gode smaker. Crème fraîche i fyllet gir paien en frisk, god og syrlig smak. Paien passer utmerket å servere til lunsj eller som middag med en god salat til.

4.2
(33)
Next ImageSalami- og fetaostpai

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

1 stk
ferdig paibunn

Paifyll

100 g
fersk spinat (eventuelt halv mengde med frossen spinat)
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
100 g
fetaost
8 stk
cherrytomat
10 stk
stenfrie sorte oliven
50 g
salami eller annen smaksrik salami
2 ts
tørket oregano/mynte
3 stk
egg

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en kakeform 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Rull ferdig NÅ Paibunn ut i smurt kakeform. Denne bunnen trenger ikke forstekes.

  3. Del cherrytomatene og fetaosten. Skjær salami i strimler. Fres spinat i panne raskt med salt og pepper. Fordel spinat, fetaost, tomater, oliven og salami i paiskallet. Strø over oregano.

  4. Visp sammen egg og crème fraîche. Hell blandingen over fyllet. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca 30 minutter.

  5. Server gjerne paien lun med en god salat til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du lager din egen paideig og ønsker en magrere variant, kan du erstatte 150 gram smør med 60 gram smør blandet med 1/2 beger TINE Kesam.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter