
Salami- og fetaostpai
Enkel•45 min min
En oppskrift på pai som er rask, enkel og full av gode smaker. Crème fraîche i fyllet gir paien en frisk, god og syrlig smak. Paien passer utmerket å servere til lunsj eller som middag med en god salat til.
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
1 stkferdig paibunn
Paifyll
-
100 gfersk spinat (eventuelt halv mengde med frossen spinat)
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
100 gfetaost
-
8 stkcherrytomater
-
10 stkstenfrie sorte oliven
-
50 gsalami eller annen smaksrik salami
-
2 tstørket oregano
-
3 stkegg
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en kakeform 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Rull ferdig NÅ Paibunn ut i smurt kakeform. Denne bunnen trenger ikke forstekes.
-
3
Del cherrytomatene og fetaosten. Skjær salami i strimler. Fres spinat i panne raskt med salt og pepper. Fordel spinat, fetaost, tomater, oliven og salami i paiskallet. Strø over oregano.
-
4
Visp sammen egg og crème fraîche. Hell blandingen over fyllet. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca 30 minutter.
-
5
Server gjerne paien lun med en god salat til.