tablecloth-basil
Salami- og fetaostpai
(27)

Salami- og fetaostpai

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på pai som er rask, enkel og full av gode smaker. Crème fraîche i fyllet gir paien en frisk, god og syrlig smak. Paien passer utmerket å servere til lunsj eller som middag med en god salat til.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

1 stkNå® Paibunn

Paifyll

100 gfersk spinat (eventuelt halv mengde med frossen spinat)
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
100 gfetaost
8 stkcherrytomater
10 stkstenfrie sorte oliven
50 gsalami eller annen smaksrik salami
2 tstørket oregano
3 stkegg
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Paibunn

    1. Du trenger en kakeform 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rull ferdig NÅ Paibunn ut i smurt kakeform. Denne bunnen trenger ikke forstekes.
    3. Del cherrytomatene og fetaosten. Skjær salami i strimler. Fres spinat i panne raskt med salt og pepper. Fordel spinat, fetaost, tomater, oliven og salami i paiskallet. Strø over oregano.
    4. Visp sammen egg og crème fraîche. Hell blandingen over fyllet. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca 30 minutter.
    5. Server gjerne paien lun med en god salat til.
blue heart
Tips!

Hvis du lager din egen paideig og ønsker en magrere variant, kan du erstatte 150 gram smør med 60 gram smør blandet med 1/2 beger TINE Kesam.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff