
Pai med rødløkskompott og Snøfrisk
Oppskrift på minipaier med rødløkskompott og Snøfrisk. Dette er små delikatesser som du kan servere på til forrett eller bruke som en tapasrett. Rødløkskompotten harmonerer bra med med Snøfrisk karakteristiske smak.

Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
Fyll
På toppen
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Paiform, ca. 24 cm i diameter, 8 porsjonsformer eller 16 sandkakeformer. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter for paiskallet.
Med NÅ Paibunn
- 2
Rull deigen ut og del i biter som passer til små porsjonsformer. Prikk bunnene med en gaffel. Sett formene med deigen kjølig, ca. 15 minutter. Stek bunnene.
Hjemmelaget paibunn
- 3
Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La den stå kaldt i ca. 30 minutter.
- 4
Trykk deigen ut i smurte smurte porsjonsformer. Stek bunnene.
Rødløkskompott
- 5
Lag fyllet ved å skrelle løken og skjær den i tynne skiver. Smelt smøret og la løkskivene bli blanke og myke ved lav temperatur. Tilsett rosiner, balsamicoeddik og kjøttbuljong. Smak til med salt og pepper. La alt småkoke i ca. 10 minutter til væsken er fordampet.
- 6
Ha løkkompotten i de stekte paiskallene og form små "egg" av Snøfrisk med en teskje. Pynt med friske urter.
Tips
De hjemmelagede paibunnene kan lages flere dager i forveien. De må da oppbevares tørt i en tett boks.