Pai med rødløkskompott og Snøfrisk

Pai med rødløkskompott og Snøfrisk

Kommentarer 2
  • Middels
  • 70 min
Oppskrift på minipaier med rødløkskompott og Snøfrisk. Dette er små delikatesser som du kan servere på til forrett eller bruke som en tapasrett. Rødløkskompotten harmonerer bra med med Snøfrisk karakteristiske smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

1 stk Nå® Paibunn

Hjemmelaget paibunn

125 g TINE Meierismør
200 g hvetemel
2 ss vann

Fyll

4 stk store rødløk
2 ss TINE Meierismør
2 dl kjøttbuljong
2 ts balsamicoeddik
50 g rosiner
½ ts salt og pepper

På toppen

125 g Snøfrisk® Naturell

Pynt

20 g friske urter

Slik gjør du det

    1. Paiform, ca. 24 cm i diameter, 8 porsjonsformer eller 16 sandkakeformer. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter for paiskallet.
  1. Med NÅ Paibunn

    1. Rull deigen ut og del i biter som passer til små porsjonsformer. Prikk bunnene med en gaffel. Sett formene med deigen kjølig, ca. 15 minutter. Stek bunnene.
  2. Hjemmelaget paibunn

    1. Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La den stå kaldt i ca. 30 minutter.
    2. Trykk deigen ut i smurte smurte porsjonsformer. Stek bunnene.
  3. Rødløkskompott

    1. Lag fyllet ved å skrelle løken og skjær den i tynne skiver. Smelt smøret og la løkskivene bli blanke og myke ved lav temperatur. Tilsett rosiner, balsamicoeddik og kjøttbuljong. Smak til med salt og pepper. La alt småkoke i ca. 10 minutter til væsken er fordampet.
    2. Ha løkkompotten i de stekte paiskallene og form små "egg" av Snøfrisk med en teskje. Pynt med friske urter.
Tips!

De hjemmelagede paibunnene kan lages flere dager i forveien. De må da oppbevares tørt i en tett boks.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • lena

    4 år siden
    Er det mulig å lage hele denne retten dagen før? Men legge løk kompott og snøfrisk oppi samme dagen det skal serveres?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Ja det kan du, Lena :) Flott at du venter med å fylle minipaiene, slik at du bevarer sprøheten i paibunnen.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat