Pai med rødløkskompott og Snøfrisk
Middels•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
-
1 stkferdig paibunn
Hjemmelaget paibunn
-
125 g
-
200 ghvetemel
-
2 ssvann
Fyll
-
4 stkstore rødløk
-
2 ss
-
2 dlkjøttbuljong
-
2 tsbalsamicoeddik
-
50 grosiner
-
½ tssalt og pepper
På toppen
-
125 g
Pynt
-
20 gfriske urter
Slik gjør du det
-
1
Paiform, ca. 24 cm i diameter, 8 porsjonsformer eller 16 sandkakeformer. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter for paiskallet.
Med NÅ Paibunn
-
2
Rull deigen ut og del i biter som passer til små porsjonsformer. Prikk bunnene med en gaffel. Sett formene med deigen kjølig, ca. 15 minutter. Stek bunnene.
Hjemmelaget paibunn
-
3
Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La den stå kaldt i ca. 30 minutter.
-
4
Trykk deigen ut i smurte smurte porsjonsformer. Stek bunnene.
Rødløkskompott
-
5
Lag fyllet ved å skrelle løken og skjær den i tynne skiver. Smelt smøret og la løkskivene bli blanke og myke ved lav temperatur. Tilsett rosiner, balsamicoeddik og kjøttbuljong. Smak til med salt og pepper. La alt småkoke i ca. 10 minutter til væsken er fordampet.
-
6
Ha løkkompotten i de stekte paiskallene og form små "egg" av Snøfrisk med en teskje. Pynt med friske urter.