Skip to main content

Pai med kesam

Middels
1t 15min

Kesam er godt i mye, og i denne varianten av hjemmelagd pai med brokkoli og skinke bruker vi kesam i både paibunnen og i paifyllet.

3.8
(129)
Next ImagePai med kesam

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

Eller hjemmelaget paibunn

3.5 dl
hvetemel
1.5 dl
Kesam® Naturell (1/2 beger)
0.5 ts
salt
3 ss
vann

Paifyll

250 g
brokkoli
3 stk
paprika (gjerne alle farger)
100 g
kokt skinke (i terninger)
3 stk
egg
1.5 dl
Kesam® Naturell (evt. TINE Kesam Mager)
1.5 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
2 dl
Revet JARLSBERG®

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en paiform eller rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet.

Slik lager du hjemmelaget paibunn

  1. Bland alle ingredienser til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter mens du lager fyllet. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.

Paifyll

  1. Del brokkolien i buketter og kok den lett i lettsaltet vann. Skjær paprikaen i terninger.

  2. Visp sammen egg, melk, kesam og krydder. Hell fyllet i det forstekte paiskallet og strø osten oppå. Stek paien i nedre del av ovnen, ca 30 minutter.

  3. Server gjerne paien lunken, og med en god salat og nybakt brød til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Sprøstekt bacon smaker også veldig godt i denne paien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter