
Pai med blåmuggost og pæresalat
Enkel•60 min min
Denne lekre retten passer både til hverdag og fest. Blåmuggost, parmaskinke, valnøtter og pære er en perfekt kombinasjon.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkløk , i tynne skiver
-
2 ss
-
1 tssukker
-
1 sstimian , finhakket
-
1 stkferdig paibunn
-
3 stkegg
-
1 ½ dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsmalt muskat
-
1 dl
-
100 g
-
4 skiverparmaskinke , delt i biter
-
1 dlvalnøtter
Pæresalat:
-
1 lsmåbladet salatblanding
-
3 stkpærer , i skiver
-
2 stilkerstangselleri , i tynne skiver
-
2 dlvalnøtter
-
2 sssitronsaft
-
4 ssolivenolje
-
1 ssflytende honning
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Fres løk i smør i en gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Tilsett sukker og timian, og la småputre under lokk på svak varme i 10 minutter.
-
2
Forvarm ovnen til 200 °C. Press paideig ned i en paiform.
-
3
Pisk sammen egg, kremfløte, salt, pepper og muskat. Rør inn revet ost.
-
4
Legg karamellisert løk i et lag utover paibunnen. Hell over eggeblandingen og fordel smuldret blåmuggost, biter av parmaskinke og valnøtter utover. Stek i ovnen til fyllet har satt seg, ca. 35 minutter.
Tips
Pai kan serveres både varm og kald, men det er uansett lurt å avkjøle den noe slik at fyllet setter seg.
-
5
Bland sammen salat, pære, selleri og valnøtter. Drypp over sitronsaft, olivenolje og flytende honning, og smak til med salt og pepper.