Pai med blåmuggost og pæresalat

Pai med blåmuggost og pæresalat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Denne lekre retten passer både til hverdag og fest. Blåmuggost, parmaskinke, valnøtter og pære er en perfekt kombinasjon.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Paiform
2 stk løk , i tynne skiver
2 ss TINE Meierismør
1 ts sukker
1 ss timian , finhakket
1 stk ferdig paibunn
3 stk egg
1 ½ dl TINE Kremfløte
¼ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
1 dl TINE Revet Ost Original
100 g Selbu Blå
4 skiver parmaskinke , delt i biter
1 dl valnøtter

Pæresalat:

1 l småbladet salatblanding
3 stk pærer , i skiver
2 stilker stangselleri , i tynne skiver
2 dl valnøtter
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
1 ss flytende honning
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Fres løk i smør i en gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Tilsett sukker og timian, og la småputre under lokk på svak varme i 10 minutter.
    2. Forvarm ovnen til 200 °C. Press paideig ned i en paiform.
    3. Pisk sammen egg, kremfløte, salt, pepper og muskat. Rør inn revet ost.
    4. Legg karamellisert løk i et lag utover paibunnen. Hell over eggeblandingen og fordel smuldret blåmuggost, biter av parmaskinke og valnøtter utover. Stek i ovnen til fyllet har satt seg, ca. 35 minutter.
      Tips!

      Pai kan serveres både varm og kald, men det er uansett lurt å avkjøle den noe slik at fyllet setter seg.

    5. Bland sammen salat, pære, selleri og valnøtter. Drypp over sitronsaft, olivenolje og flytende honning, og smak til med salt og pepper.
Tips!

Husk at blåmuggost kan være ganske salt, det samme gjelder parmaskinke, så vær moderat med ekstra salt i denne paien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat