placeholder image
0

Pai med blåmuggost og pæresalat

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne lekre retten passer både til hverdag og fest. Blåmuggost, parmaskinke, valnøtter og pære er en perfekt kombinasjon.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform

Ingredienser

2 stkløk, i tynne skiver
2 ssTINE Meierismør
1 tssukker
1 sstimian, finhakket
1 stkNå® Paibunn
3 stkegg
1 ½ dlTINE Kremfløte
¼ tssalt
¼ tspepper
¼ tsmalt muskat
1 dlTINE Revet Ost Original
100 gSelbu Blå
4 skiverparmaskinke, delt i biter
1 dlvalnøtter

Pæresalat:

1 lsmåbladet salatblanding
3 stkpærer, i skiver
2 stilkerstangselleri, i tynne skiver
2 dlvalnøtter
2 sssitronsaft
4 ssolivenolje
1 ssflytende honning
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Fres løk i smør i en gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Tilsett sukker og timian, og la småputre under lokk på svak varme i 10 minutter.
    2. Forvarm ovnen til 200 °C. Press paideig ned i en paiform.
    3. Pisk sammen egg, kremfløte, salt, pepper og muskat. Rør inn revet ost.
    4. Legg karamellisert løk i et lag utover paibunnen. Hell over eggeblandingen og fordel smuldret blåmuggost, biter av parmaskinke og valnøtter utover. Stek i ovnen til fyllet har satt seg, ca. 35 minutter.

      Tips:

      Pai kan serveres både varm og kald, men det er uansett lurt å avkjøle den noe slik at fyllet setter seg.

    5. Bland sammen salat, pære, selleri og valnøtter. Drypp over sitronsaft, olivenolje og flytende honning, og smak til med salt og pepper.

Tips:

Husk at blåmuggost kan være ganske salt, det samme gjelder parmaskinke, så vær moderat med ekstra salt i denne paien.

Kommentarer