
Pai med blåmuggost og pæresalat
HVOR MANGE STJERNER VIL DU GI DENNE OPPSKRIFTEN?
- Enkel
- 60 min
Denne lekre retten passer både til hverdag og fest. Blåmuggost, parmaskinke, valnøtter og pære er en perfekt kombinasjon.
Ingredienser
Utstyr
Paiform2 stk | løk , i tynne skiver |
2 ss | TINE Meierismør |
1 ts | sukker |
1 ss | timian , finhakket |
1 stk | ferdig paibunn |
3 stk | egg |
1 ½ dl | TINE Kremfløte |
¼ ts | salt |
¼ ts | pepper |
¼ ts | malt muskat |
1 dl | TINE Revet Ost Original |
100 g | Selbu Blå |
4 skiver | parmaskinke , delt i biter |
1 dl | valnøtter |
Pæresalat:
1 l | småbladet salatblanding |
3 stk | pærer , i skiver |
2 stilker | stangselleri , i tynne skiver |
2 dl | valnøtter |
2 ss | sitronsaft |
4 ss | olivenolje |
1 ss | flytende honning |
½ ts | salt |
¼ ts | pepper |
Slik gjør du det
-
-
Fres løk i smør i en gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Tilsett sukker og timian, og la småputre under lokk på svak varme i 10 minutter.
-
Forvarm ovnen til 200 °C. Press paideig ned i en paiform.
-
Pisk sammen egg, kremfløte, salt, pepper og muskat. Rør inn revet ost.
-
Legg karamellisert løk i et lag utover paibunnen. Hell over eggeblandingen og fordel smuldret blåmuggost, biter av parmaskinke og valnøtter utover. Stek i ovnen til fyllet har satt seg, ca. 35 minutter.Tips
Pai kan serveres både varm og kald, men det er uansett lurt å avkjøle den noe slik at fyllet setter seg.
-
Bland sammen salat, pære, selleri og valnøtter. Drypp over sitronsaft, olivenolje og flytende honning, og smak til med salt og pepper.
-
Tips
Husk at blåmuggost kan være ganske salt, det samme gjelder parmaskinke, så vær moderat med ekstra salt i denne paien.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere
-
Pai med brokkoli og bacon
Pai er populært å servere og få servert. Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Smaker godt til både hverdags og fest. Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av.- Enkel
- 45 min
-
Skalldyrpai med chevre
Smakfull pai med reker og skalldyr, som er like god til middag som til lunsj. Chevre gir paien en pikant smak, men velg gjerne en annen ost hvis du heller vil det. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men hvis du ønsker å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.- Enkel
- 80 min
-
Italiensk salamipai
I denne oppskriften på italiensk salamipai smelter smakene fra Middelhavet sammen - pesto, salami, og god ost. Paien er suveren når du skal ha selskap, og den er like god til en buffet som til middag eller lunsj. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men hvis du ønsker å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.- Enkel
- 90 min
Populært akkurat nå
-
Fløtekarameller
Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca. 40 hjemmelagde karameller.- Middels
- 60 min
-
Lussekatter
Ingen Lucia-feiring uten deilige Lussekatter! Lussekatter baker man først og fremst til Luciadagen 13. desember, men disse er så gode at du helst vil spise de gjennom hele adventstiden.- Middels
- 90 min
-
Krumkaker
Her får du oppskriften på verdens beste krumkaker. Oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. Knasende sprø krumkaker severes ofte som dessert med multekrem til jul.- Middels
- 80 min
-
Julens deiligste pepperkaker
Pepperkaker er noe av det morsomste og hyggeligste ved julebaksten. Og for mange et obligatorisk innslag blant de berømte syv sortene. Her får du den beste oppskriften på pepperkakedeig.- Enkel
- 60 min
-
Brune pinner
Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.- Enkel
- 45 min


Kommentarer