
Pai med bacon og soltørkede tomater
Oppskrift på pai med herlige ingredienser, som bacon, oliven, soltørkede tomater, kesam og Norvegia. Pai kan serveres både til lunsj og middag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
Hjemmelaget paibunn
- 2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
- 3
Skjær smør i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- 4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
- 5
Sett stekeovnen på 225 °C.
- 6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
- 7
Bland kesam, melk og tomater, gjerne i blender. Rør inn egg, salt og pepper. Dekk paibunnen med revet ost, ha over eggeblandingen og hell den over osten. Klipp bacon i små biter, som drysses oppå og fordel oliven over.
- 8
Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter til den har satt seg. Server gjerne en salat til.
Tips
Bruk gjerne rester av forskjellige oster, riv disse fint og bruk i paien.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



