Skip to main content

Pai med bacon og soltørkede tomater

Enkel
1t 15min

Oppskrift på pai med herlige ingredienser, som bacon, oliven, soltørkede tomater, kesam og Norvegia. Pai kan serveres både til lunsj og middag.

3.7
(24)
Next ImagePai med bacon og soltørkede tomater

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl
hvetemel
125 g
3 ss
vann

Fyll

10 stk
soltørket tomat i olje
3 dl
egg
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 dl
Norvegia® Revet eller annen god gulost
140 g
bacon
10 stk
oliven

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.

  2. Skjær smør i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. Bland kesam, melk og tomater, gjerne i blender. Rør inn egg, salt og pepper. Dekk paibunnen med revet ost, ha over eggeblandingen og hell den over osten. Klipp bacon i små biter, som drysses oppå og fordel oliven over.

  2. Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter til den har satt seg. Server gjerne en salat til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne rester av forskjellige oster, riv disse fint og bruk i paien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter