No-bake pai med røkelaks og kremost

No bake pai med røkelaks og kremost

2
1
Enkel30 min
Denne paien lager du helt uten ovn. Med bunn av Ritz-kjeks, kremostfyll og røkelaks på toppen, imponerer du enkelt gjestene.

Ingredienser

Antall porsjoner

No-bake paibunn

Kremostfyll

Topping

  • 350 g
    skivet røkelaks
  • ½ stk
    agurk
  • ½ stk
    sitron
  • 1 ss
    urter til pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør kjeks og nøtter til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og rør inn.

  2. 2

    Press blandingen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter eller bruk en rektangulær form. Press godt opp langs kanten. Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.

  3. 3

    Pisk romtemperert kremost, rømme, gressløk og pepper til en luftig krem. Fordel utover i paibunnen.

  4. 4

    Del røkelaks i lange strimler. Bruk en ostehøvel eller mandolin og lag lange skiver av agurk. Rull sammen til små rosetter og fordel utover paien. Drypp litt sitronsaft over. Oppbevar kaldt før servering, og server gjerne med friske urter og spiselige blomster.

    Tips

    Om du ønsker er lettkokt asparges, reddiker, salat og sukkererter godt som topping sammen med røkelaksen. Server gjerne en frisk salat ved siden av.

Del denne oppskriften: