No-bake pai med røkelaks og kremost

No bake pai med røkelaks og kremost

2
  • Enkel
  • 30 min
Denne paien lager du helt uten ovn. Med bunn av Ritz-kjeks, kremostfyll og røkelaks på toppen, imponerer du enkelt gjestene.

Ingredienser

No-bake paibunn

200 g Ritzkjeks eller annen salt kjeks
50 g hasselnøtter
200 g TINE Usaltet Smør

Kremostfyll

250 g romtemperert TINE Kremgo® Naturell
3 dl TINE Seterrømme
2 ss gressløk, hakket
¼ ts pepper

Topping

350 g skivet røkelaks
½ stk agurk
½ stk sitron
1 ss urter til pynt

Slik gjør du det

    1. Kjør kjeks og nøtter til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og rør inn.
    2. Press blandingen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter eller bruk en rektangulær form. Press godt opp langs kanten. Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
    3. Pisk romtemperert kremost, rømme, gressløk og pepper til en luftig krem. Fordel utover i paibunnen.
    4. Del røkelaks i lange strimler. Bruk en ostehøvel eller mandolin og lag lange skiver av agurk. Rull sammen til små rosetter og fordel utover paien. Drypp litt sitronsaft over. Oppbevar kaldt før servering, og server gjerne med friske urter og spiselige blomster.
      Tips
      Om du ønsker er lettkokt asparges, reddiker, salat og sukkererter godt som topping sammen med røkelaksen. Server gjerne en frisk salat ved siden av.

Kommentarer

  • Linn

    3 måneder siden
    Kan man skippe hasselnøttene, evnt kan man bytte de ut med annet?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Det kan du, Linn!

      Hasselnøttene er der for å få ekstra krunch og god smak. Dette kan byttes ut med andre nøtter eller sløyfe det helt. Bare å bruke mer kjeks. :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat