
No bake pai med røkelaks og kremost
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
No-bake paibunn
-
200 gRitzkjeks eller annen salt kjeks
-
50 ghasselnøtter
-
200 g
Kremostfyll
-
250 gromtemperert TINE Kremgo® Naturell
-
3 dl
-
2 ssgressløk, hakket
-
¼ tspepper
Topping
-
350 gskivet røkelaks
-
½ stkagurk
-
½ stksitron
-
1 ssurter til pynt
Slik gjør du det
-
1
Kjør kjeks og nøtter til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og rør inn.
-
2
Press blandingen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter eller bruk en rektangulær form. Press godt opp langs kanten. Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
-
3
Pisk romtemperert kremost, rømme, gressløk og pepper til en luftig krem. Fordel utover i paibunnen.
-
4
Del røkelaks i lange strimler. Bruk en ostehøvel eller mandolin og lag lange skiver av agurk. Rull sammen til små rosetter og fordel utover paien. Drypp litt sitronsaft over. Oppbevar kaldt før servering, og server gjerne med friske urter og spiselige blomster.
Tips
Om du ønsker er lettkokt asparges, reddiker, salat og sukkererter godt som topping sammen med røkelaksen. Server gjerne en frisk salat ved siden av.