Løkpai med Chevre Ramsløk
Enkel•70 min20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
3 dlhvetemel
-
150 g
-
3 ssvann
Fyll
-
6 stkegg
-
6 ss
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ stkpurre i skiver
-
2 pakker
-
2 ss
-
5 stkvårløk
-
10 stkedelløk eller 2 rødløk delt opp
-
1 sspesto
-
1 buntramsløk (dette kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Bruk en paiform på ca. 26 cm i diameter.
-
2
Bland sammen mel og smør til en smuldrete deig og tilsett vann.
-
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i.
-
4
Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett på ovnen på 225 °C.
-
5
Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, la ovnen stå på til du skal steke hele paien.
Fyll
-
7
Visp sammen egg og matfløte, salt og pepper i en bolle.
-
8
Hell i formen på den forstekte paibunnen.
-
9
Ha i ringer av purre og fordel én Chevre Ramsløk i små biter over paien.
-
10
Stek vårløk og edelløk i smør til den blir litt myk.
-
11
Tilsett løken og stek paien i ovnen på 225 °C i 15 - 20 min. Dette variere fra ovn til ovn, men paien skal sette seg.
-
12
Ta paien ut av ovnen og fordel den andre pakken av Chevre Ramsløk på toppen av paien sammen med pesto og ramsløksblader. (Ramsløkblader kan sløyfes om du ønsker det)