Løkpai med Chevre Ramsløk

Løkpai med Chevre Ramsløk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 70 min
  • 20 min
Pai kan brukes som forrett, mellomrett og som tilbehør til hovedrett eller som en fristende kveldskos. Dette er en veldig godt rett som er enkel å lage!

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

3 dl hvetemel
150 g TINE Meierismør
3 ss vann

Fyll

6 stk egg
6 ss TINE Matfløte
¼ ts salt
¼ ts pepper
¼ stk purre i skiver
2 pakker Chevre Ramsløk Haukeli
2 ss TINE Meierismør
5 stk vårløk
10 stk edelløk eller 2 rødløk delt opp
1 ss pesto
1 bunt ramsløk (dette kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Bruk en paiform på ca. 26 cm i diameter.
    2. Bland sammen mel og smør til en smuldrete deig og tilsett vann.
    3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i.
    4. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett på ovnen på 225 °C.
    5. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
    6. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, la ovnen stå på til du skal steke hele paien.
  1. Fyll

    1. Visp sammen egg og matfløte, salt og pepper i en bolle.
    2. Hell i formen på den forstekte paibunnen.
    3. Ha i ringer av purre og fordel én Chevre Ramsløk i små biter over paien.
    4. Stek vårløk og edelløk i smør til den blir litt myk.
    5. Tilsett løken og stek paien i ovnen på 225 °C i 15 - 20 min. Dette variere fra ovn til ovn, men paien skal sette seg.
    6. Ta paien ut av ovnen og fordel den andre pakken av Chevre Ramsløk på toppen av paien sammen med pesto og ramsløksblader. (Ramsløkblader kan sløyfes om du ønsker det)

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat