Løkpai med Chevre Ramsløk
Pai kan brukes som forrett, mellomrett og som tilbehør til hovedrett eller som en fristende kveldskos. Dette er en veldig godt rett som er enkel å lage!
Enkel•1 t 10 min•4 personer
Ingredienser
Paibunn
- 3 dl hvetemel
- 150 g TINE® Meierismør
- 3 ss vann
Fyll
- 6 stykk egg
- 6 ss TINE® Matfløte
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 stykk purre, i skiver
- 2 pakke Norsk Chevre Ramsløk Haukeli
- 2 ss TINE® Meierismør
- 5 stykk vårløk
- 10 stykk edelløk, eller 2 rødløk delt opp
- 1 ss pesto
- 1 bunt ramsløk, (dette kan sløyfes)
Slik gjør du
1
Bruk en paiform på ca. 26 cm i diameter.
2
Bland sammen mel og smør til en smuldrete deig og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i.
4
Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett på ovnen på 225 °C.
5
Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, la ovnen stå på til du skal steke hele paien.
Fyll
1
Visp sammen egg og matfløte, salt og pepper i en bolle.
2
Hell i formen på den forstekte paibunnen.
3
Ha i ringer av purre og fordel én Chevre Ramsløk i små biter over paien.
4
Stek vårløk og edelløk i smør til den blir litt myk.
5
Tilsett løken og stek paien i ovnen på 225 °C i 15 - 20 min. Dette variere fra ovn til ovn, men paien skal sette seg.
6
Ta paien ut av ovnen og fordel den andre pakken av Chevre Ramsløk på toppen av paien sammen med pesto og ramsløksblader. (Ramsløkblader kan sløyfes om du ønsker det)