Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Grønnsakspai

Enkel
50min

En deilig kremet pai med rømme og fløte gjør stas på de økologiske grønnsakene og metter mange på en gang.

3.4
(31)

Ingredienser

Antall porsjoner

PAIBUNN

2 dl
hvetemel
1 dl
sammalt hvete, fin
1 dl
TINE Lettrømme Økologisk
1 ss
kaldt vann

FYLL

2 stk
egg
1 dl
TINE Lettrømme Økologisk
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
revet NORVEGIA® økologisk
1 stk
løk
5 stk
vårløk
3 stk
gulrot
1 stk
rødløk

TIL SERVERING

4 kvist
oregano/mynte
4 dl
småbladet salatblanding

Fremgangsmåte

  1. Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn rømme og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel.

  3. Pisk sammen egg, rømme, kremfløte, salt og pepper til en glatt røre. Vend inn revet ost og hell blandingen i formen

  4. Del løk i ringer, vårløk og gulrøtter på langs, bruke hele grønnsaken fra rot til stilk, og rødløk i tynne båter. Fordel grønnsakene utover paien og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til paien har satt seg.

    Tips

    Ønsker du mer mat i paien, kan du tilsette skinke eller servere den med spekeskinke på toppen.

  5. Avkjøl noe og ha på oregano og småbladet salat før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du dårlig tid kan du bruke ferdig paibunn.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter