
Grønnsakspai
En deilig kremet pai med rømme og fløte gjør stas på de økologiske grønnsakene og metter mange på en gang.
Ingredienser
Antall porsjoner
PAIBUNN
FYLL
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn rømme og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
- 2
Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel.
- 3
Pisk sammen egg, rømme, kremfløte, salt og pepper til en glatt røre. Vend inn revet ost og hell blandingen i formen
- 4
Del løk i ringer, vårløk og gulrøtter på langs, bruke hele grønnsaken fra rot til stilk, og rødløk i tynne båter. Fordel grønnsakene utover paien og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til paien har satt seg.
Tips
Ønsker du mer mat i paien, kan du tilsette skinke eller servere den med spekeskinke på toppen.
- 5
Avkjøl noe og ha på oregano og småbladet salat før servering.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


