Pai med salatost fra Gangstad Gårdsysteri
Enkel•95 min40 min
Pai er så enkelt, og virkelig så godt! Prøv Astid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri sin egen versjon. Husk at du må spare på urteoljen fra salatosten. Stek paprika, squash og løk i oljen og det tilfører mye ekstra god smak. Lykke til!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
180 gsalatost fra Gangstad Gårdsysteri
-
½ stkrød paprika
-
½ stkgul paprika
-
1 stkrødløk
-
200 gsquash
-
½ dlolivenolje
-
2 sshakket frisk timian
-
3 stkegg
-
1 ½ dl
-
½ dl
-
¼ tssalt
Paibunn
-
4 dlhvetemel
-
100 g
-
2 ½ ssvann
Slik gjør du det
-
1
Smuldre smør og mel sammen til paibunnen og tilsett vann. Arbeid deigen raskt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin, og form den til en ball. Pakk i plast og la ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
-
2
Sett ovnen på 200 °C og kle en paiform med paideigen. Prikk bunnen med gaffel og forstek den, ca. 10 minutter.
-
3
Del paprika og squash i terninger og hakk løk. Fres mykt i oljen fra salatosten, ca. 4 minutter.
-
4
Fordel grønnsakene utover paibunnen og strø over salatost, oliven og timian. Visp sammen egg, crème fraîche, litt salt og fløte og hell over.
-
5
Stek paien videre i ca. 40 minutter. Server med spekemat og en frisk salat.