Pai med salatost fra Gangstad Gårdsysteri

Pai med salatost fra Gangstad Gårdsysteri

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 95 min
  • 40 min
Pai er så enkelt, og virkelig så godt! Prøv Astid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri sin egen versjon. Husk at du må spare på urteoljen fra salatosten. Stek paprika, squash og løk i oljen og det tilfører mye ekstra god smak. Lykke til!

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g salatost i terninger fra Gangstad Gårdsysteri stk
½ stk rød paprika
½ stk gul paprika
1 stk rødløk
200 g squash
½ dl olivenolje
2 ss hakket frisk timian
3 stk egg
1 ½ dl TINE Crème Fraîche Original
½ dl TINE Matfløte
¼ ts salt

Paibunn

4 dl hvetemel
100 g TINE Meierismør
2 ½ ss vann

Slik gjør du det

    1. Smuldre smør og mel sammen til paibunnen og tilsett vann. Arbeid deigen raskt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin, og form den til en ball. Pakk i plast og la ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
    2. Sett ovnen på 200 °C og kle en paiform med paideigen. Prikk bunnen med gaffel og forstek den, ca. 10 minutter.
    3. Del paprika og squash i terninger og hakk løk. Fres mykt i oljen fra salatosten, ca. 4 minutter.
    4. Fordel grønnsakene utover paibunnen og strø over salatost, oliven og timian. Visp sammen egg, crème fraîche, litt salt og fløte og hell over.
    5. Stek paien videre i ca. 40 minutter. Server med spekemat og en frisk salat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat