Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Pai med salatost fra Gangstad Gårdsysteri

Enkel
1t 35min

Pai er så enkelt, og virkelig så godt! Prøv Astid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri sin egen versjon. Husk at du må spare på urteoljen fra salatosten. Stek paprika, squash og løk i oljen og det tilfører mye ekstra god smak. Lykke til!

3.9
(10)
Next ImagePai med salatost fra Gangstad Gårdsysteri

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

180 g
salatost fra Gangstad Gårdsysteri
0.5 stk
rød paprika
0.5 stk
gul paprika
1 stk
rødløk
200 g
squash
0.5 dl
olivenolje
2 ss
hakket frisk timian
3 stk
egg
0.25 ts
salt

Paibunn

4 dl
hvetemel
2.5 ss
vann

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør og mel sammen til paibunnen og tilsett vann. Arbeid deigen raskt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin, og form den til en ball. Pakk i plast og la ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200 °C og kle en paiform med paideigen. Prikk bunnen med gaffel og forstek den, ca. 10 minutter.

  3. Del paprika og squash i terninger og hakk løk. Fres mykt i oljen fra salatosten, ca. 4 minutter.

  4. Fordel grønnsakene utover paibunnen og strø over salatost, oliven og timian. Visp sammen egg, crème fraîche, litt salt og fløte og hell over.

  5. Stek paien videre i ca. 40 minutter. Server med spekemat og en frisk salat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter