Skip to main content

Kjøttdeigpai med ostedekke

Enkel
1t 20min

God og mettende pai med kjøttdeig. Paien passer godt når hele familien skal kose seg, enten det er til hverdags eller på lørdagskvelden. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke ferdig paibunn.

4.0
(139)
Next ImageKjøttdeigpai med ostedekke

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

4 dl
hvetemel
2 ss
vann

Kjøttsaus

1 stk
hakket løk
400 g
kjøttdeig
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 stk
hakkede hvitløksfedd
1.5 dl
tomatpuré
3 ss
hakket, fersk basilikum eller 1 teskje tørket
1 dl
sylteløk
200 g
strimlet røkt skinke

Eggeblanding

3 stk
eggeplomme
2 ss
hvetemel
0.25 ts
salt
1 ss
pinjekjerner

Pynt

0.125 potte
basilikum
1 ss
pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en stor paiform på ca 20 cm ganger 30 cm, eller en rund på ca 30 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 200 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Kjøttsaus

  1. Skjær løk, hvitløk og basilikum i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og stek løk og kjøttdeig. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.

  2. Ha kjøttsausen i paiskallet, og strø sylteløk og skinke over.

Eggeblanding

  1. Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttsausen, og strø på pinjekjerner.

  2. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.

Pynt

  1. Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne paien sammen med en frisk salat.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter