
Kjøttdeigpai med ostedekke
God og mettende pai med kjøttdeig. Paien passer godt når hele familien skal kose seg, enten det er til hverdags eller på lørdagskvelden. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke ferdig paibunn.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
Kjøttsaus
Eggeblanding
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
- 2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en stor paiform på ca 20 cm ganger 30 cm, eller en rund på ca 30 cm i diameter.
- 3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- 4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
- 5
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Kjøttsaus
- 7
Skjær løk, hvitløk og basilikum i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og stek løk og kjøttdeig. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.
- 8
Ha kjøttsausen i paiskallet, og strø sylteløk og skinke over.
Eggeblanding
- 9
Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttsausen, og strø på pinjekjerner.
- 10
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.
Pynt
- 11
Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner
Tips
Server gjerne paien sammen med en frisk salat.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



