Kjøttdeigpai med ostedekke
God og mettende pai med kjøttdeig. Paien passer godt når hele familien skal kose seg, enten det er til hverdags eller på lørdagskvelden. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke ferdig paibunn.
Enkel•1 t 20 min•6 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibunn
- 150 g TINE® Meierismør
- 4 dl hvetemel
- 2 ss vann
Kjøttsaus
- 1 stykk hakket løk
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss TINE® Meierismør
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 stykk hakkede hvitløksfedd
- 1.5 dl tomatpuré
- 3 ss hakket, fersk basilikum, eller 1 teskje tørket
- 1 dl sylteløk
- 200 g strimlet røkt skinke
Eggeblanding
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 3 stykk eggeplomme
- 2 ss hvetemel
- 150 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 0.25 ts salt
- 1 ss pinjekjerner
Pynt
- 0.13 potte basilikum
- 1 ss pinjekjerner
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en stor paiform på ca 20 cm ganger 30 cm, eller en rund på ca 30 cm i diameter.
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 200 °C.
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Kjøttsaus
1
Skjær løk, hvitløk og basilikum i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og stek løk og kjøttdeig. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.
2
Ha kjøttsausen i paiskallet, og strø sylteløk og skinke over.
Eggeblanding
1
Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttsausen, og strø på pinjekjerner.
2
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.
Pynt
1
Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner
TipsServer gjerne paien sammen med en frisk salat.