Hvit pizza med grønnkål
«Hvit pizza er alltid en vinner. Når jeg vil lage en litt sunnere variant, bruker jeg lett crème fraiche, grov bunn og topper med grønnsaker.» – Kjetil Jansrud

Ingredienser
Pizzadeig
Fyll
Slik gjør du
- 1Rør ut gjær i lunkent vann. 
- 2Ha i olje, salt og sammalt mel. Tilsett litt og litt hvetemel slik at det blir en passe fast deig. 
- 3La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 20 min. 
- 4Riv osten. 
- 5Kjevle ut deigen tynt, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten. Sett stekeovnen på 225 °C. 
- 6Bland sammen crème fraiche med presset hvitløk, salt, pepper og litt timian. 
- 7Smør ut sausen på pizzabunnen og fordel osten utover. Legg på rødløk. Stek i ovnen i ca. 15 min. 
- 8Stek grønnkål og gresskarkjerner raskt i litt smør i en varm panne. Når pizzaen er ferdig, topper du den med grønnkål og gresskarkjerner.  
Tips




