Hvit pizza med grønnkål
Middels•40 min15 min
«Hvit pizza er alltid en vinner. Når jeg vil lage en litt sunnere variant, bruker jeg lett crème fraiche, grov bunn og topper med grønnsaker.» – Kjetil Jansrud
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzadeig
-
25 ggjær
-
2 ½ dllunkent vann
-
½ tssalt
-
2 sskaldpresset olivenolje
-
3 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhvetemel
Fyll
-
1 boks
-
2 feddhvitløk
-
1 tstørket timian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
250 g
-
1 stkrødløk i ringer
-
100 ggrønnkål
-
1 dlgresskarkjerner
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Rør ut gjær i lunkent vann.
-
2
Ha i olje, salt og sammalt mel. Tilsett litt og litt hvetemel slik at det blir en passe fast deig.
-
3
La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 20 min.
-
4
Riv osten.
-
5
Kjevle ut deigen tynt, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten. Sett stekeovnen på 225 °C.
-
6
Bland sammen crème fraiche med presset hvitløk, salt, pepper og litt timian.
-
7
Smør ut sausen på pizzabunnen og fordel osten utover. Legg på rødløk. Stek i ovnen i ca. 15 min.
-
8
Stek grønnkål og gresskarkjerner raskt i litt smør i en varm panne. Når pizzaen er ferdig, topper du den med grønnkål og gresskarkjerner.