
Taco med soyaglasert torsk
«Mitt beste tips for å variere fredagstacoen; en litt lettere variant med torsk, kålsalat og en frisk salsa. Toppet med en dæsj rømme.» – Kjetil Jansrud

Ingredienser
Antall porsjoner
Soyaglasur
Kålsalat
Mangosalsa
Fremgangsmåte
- 1
Finsnitt kålen. Press limesaft og miks sammen alle ingrediensene til kålsalaten i en skål. Juster smaken med mer lime eller sukker.
- 2
Sett en annen skål over slik at kålen står i press. Sett kaldt i minimum 1 time.
- 3
Kutt rødløk i fine, små terninger og legg i en skål. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk chilien og bland med løken. Del mango i samme størrelse som løken og bland sammen med resten av ingrediensene.
- 4
Finhakk koriander og bland inn i mangosalsaen. Smak til med litt salt og lime.
- 5
Kok opp soya og ketjap manis. Finhakk chili, hvitløk og ingefær, og ha i kjelen.
- 6
Løs maisenna i vann og tilsett litt og litt i den kokende soyaen under omrøring. Glasuren er ferdig når du har fått en passe tykk konsistens.
- 7
Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt torskefileten i terninger og legg i en ildfast form. Ha over smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen i 4-5 minutter. Torsken skal være litt rå i midten når du tar den ut av ovnen (ettervarme og varm soyaglasur vil steke fisken ferdig).
- 8
Hell soyaglasur over torsken og dryss over sesamfrø.
- 9
Fyll glasert torsk, kålsalat og mangosalsa i tortillalefsen og topp med rømme.