Taco med soyaglasert torsk
Middels•60 min5 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Torsk
-
600 gtorskefilet
-
80 g
-
½ tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
Soyaglasur
-
1 dlsoyasaus
-
1 dlketjap manis
-
2 tsfinhakket rød chili
-
2 tsfinhakket hvitløk
-
2 tsfinhakket ingefær
-
1 ssmaisenna
-
3 ssvann
Kålsalat
-
400 ghodekål
-
60 glimesaft
-
50 gsukker
-
½ tssalt
-
2 ssolivenolje
-
2 ssfinhakket koriander
-
2 ssfiskesaus kan sløyfes
Mangosalsa
-
1 stkmango
-
1 stklime
-
1 stkchili
-
1 stkrødløk
-
1 pottekoriander
-
¼ tssalt
Til servering
-
8 stksmå tortillalefser
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Finsnitt kålen. Press limesaft og miks sammen alle ingrediensene til kålsalaten i en skål. Juster smaken med mer lime eller sukker.
-
2
Sett en annen skål over slik at kålen står i press. Sett kaldt i minimum 1 time.
-
3
Kutt rødløk i fine, små terninger og legg i en skål. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk chilien og bland med løken. Del mango i samme størrelse som løken og bland sammen med resten av ingrediensene.
-
4
Finhakk koriander og bland inn i mangosalsaen. Smak til med litt salt og lime.
-
5
Kok opp soya og ketjap manis. Finhakk chili, hvitløk og ingefær, og ha i kjelen.
-
6
Løs maisenna i vann og tilsett litt og litt i den kokende soyaen under omrøring. Glasuren er ferdig når du har fått en passe tykk konsistens.
-
7
Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt torskefileten i terninger og legg i en ildfast form. Ha over smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen i 4-5 minutter. Torsken skal være litt rå i midten når du tar den ut av ovnen (ettervarme og varm soyaglasur vil steke fisken ferdig).
-
8
Hell soyaglasur over torsken og dryss over sesamfrø.
-
9
Fyll glasert torsk, kålsalat og mangosalsa i tortillalefsen og topp med rømme.