Taco med soyaglasert torsk

Taco med soyaglasert torsk

0
8
Middels60 min
«Mitt beste tips for å variere fredagstacoen; en litt lettere variant med torsk, kålsalat og en frisk salsa. Toppet med en dæsj rømme.» – Kjetil Jansrud

Ingredienser

Antall porsjoner

Torsk

Soyaglasur

  • 1 dl
    soyasaus
  • 1 dl
    ketjap manis
  • 2 ts
    finhakket rød chili
  • 2 ts
    finhakket hvitløk
  • 2 ts
    finhakket ingefær
  • 1 ss
    maisenna
  • 3 ss
    vann

Kålsalat

  • 400 g
    hodekål
  • 60 g
    limesaft
  • 50 g
    sukker
  • ½ ts
    salt
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    finhakket koriander
  • 2 ss
    fiskesaus kan sløyfes

Mangosalsa

  • 1 stk
    mango
  • 1 stk
    lime
  • 1 stk
    chili
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 potte
    koriander
  • ¼ ts
    salt

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Finsnitt kålen. Press limesaft og miks sammen alle ingrediensene til kålsalaten i en skål. Juster smaken med mer lime eller sukker.

  2. 2

    Sett en annen skål over slik at kålen står i press. Sett kaldt i minimum 1 time.

  3. 3

    Kutt rødløk i fine, små terninger og legg i en skål. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk chilien og bland med løken. Del mango i samme størrelse som løken og bland sammen med resten av ingrediensene.

  4. 4

    Finhakk koriander og bland inn i mangosalsaen. Smak til med litt salt og lime.

  5. 5

    Kok opp soya og ketjap manis. Finhakk chili, hvitløk og ingefær, og ha i kjelen.

  6. 6

    Løs maisenna i vann og tilsett litt og litt i den kokende soyaen under omrøring. Glasuren er ferdig når du har fått en passe tykk konsistens.

  7. 7

    Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt torskefileten i terninger og legg i en ildfast form. Ha over smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen i 4-5 minutter. Torsken skal være litt rå i midten når du tar den ut av ovnen (ettervarme og varm soyaglasur vil steke fisken ferdig).

  8. 8

    Hell soyaglasur over torsken og dryss over sesamfrø.

  9. 9

    Fyll glasert torsk, kålsalat og mangosalsa i tortillalefsen og topp med rømme.

Del denne oppskriften: