Taco med soyaglasert torsk «Mitt beste tips for å variere fredagstacoen; en litt lettere variant med torsk, kålsalat og en frisk salsa. Toppet med en dæsj rømme.» – Kjetil Jansrud
Slik gjør du Behold skjermen på Behold skjermen på
1. Finsnitt kålen. Press limesaft og miks sammen alle ingrediensene til kålsalaten i en skål. Juster smaken med mer lime eller sukker.
2. Sett en annen skål over slik at kålen står i press. Sett kaldt i minimum 1 time.
3. Kutt rødløk i fine, små terninger og legg i en skål. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk chilien og bland med løken. Del mango i samme størrelse som løken og bland sammen med resten av ingrediensene.
4. Finhakk koriander og bland inn i mangosalsaen. Smak til med litt salt og lime.
5. Kok opp soya og ketjap manis. Finhakk chili, hvitløk og ingefær, og ha i kjelen.
6. Løs maisenna i vann og tilsett litt og litt i den kokende soyaen under omrøring. Glasuren er ferdig når du har fått en passe tykk konsistens.
7. Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt torskefileten i terninger og legg i en ildfast form. Ha over smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen i 4-5 minutter. Torsken skal være litt rå i midten når du tar den ut av ovnen (ettervarme og varm soyaglasur vil steke fisken ferdig).
8. Hell soyaglasur over torsken og dryss over sesamfrø.
9. Fyll glasert torsk, kålsalat og mangosalsa i tortillalefsen og topp med rømme.