Taco med soyaglasert torsk
«Mitt beste tips for å variere fredagstacoen; en litt lettere variant med torsk, kålsalat og en frisk salsa. Toppet med en dæsj rømme.» – Kjetil Jansrud
Middels•1 t•4 personer
Ingredienser
Torsk
- 600 g torskefilet
- 80 g TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
Soyaglasur
- 1 dl soyasaus
- 1 dl ketjap manis
- 2 ts finhakket rød chili
- 2 ts finhakket hvitløk
- 2 ts finhakket ingefær
- 1 ss maisenna
- 3 ss vann
Kålsalat
- 400 g hodekål
- 60 g limesaft
- 50 g sukker
- 0.5 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 2 ss finhakket koriander
- 2 ss fiskesaus, kan sløyfes
Mangosalsa
- 1 stykk mango
- 1 stykk lime
- 1 stykk chili
- 1 stykk rødløk
- 1 potte koriander
- 0.25 ts salt
Til servering
- 8 stykk liten tortillalefse
- 3 dl TINE® Lettrømme 10 %
Slik gjør du
1
Finsnitt kålen. Press limesaft og miks sammen alle ingrediensene til kålsalaten i en skål. Juster smaken med mer lime eller sukker.
2
Sett en annen skål over slik at kålen står i press. Sett kaldt i minimum 1 time.
3
Kutt rødløk i fine, små terninger og legg i en skål. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk chilien og bland med løken. Del mango i samme størrelse som løken og bland sammen med resten av ingrediensene.
4
Finhakk koriander og bland inn i mangosalsaen. Smak til med litt salt og lime.
5
Kok opp soya og ketjap manis. Finhakk chili, hvitløk og ingefær, og ha i kjelen.
6
Løs maisenna i vann og tilsett litt og litt i den kokende soyaen under omrøring. Glasuren er ferdig når du har fått en passe tykk konsistens.
7
Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt torskefileten i terninger og legg i en ildfast form. Ha over smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen i 4-5 minutter. Torsken skal være litt rå i midten når du tar den ut av ovnen (ettervarme og varm soyaglasur vil steke fisken ferdig).
8
Hell soyaglasur over torsken og dryss over sesamfrø.
9
Fyll glasert torsk, kålsalat og mangosalsa i tortillalefsen og topp med rømme.