Hvit pizza med grønnkål
«Hvit pizza er alltid en vinner. Når jeg vil lage en litt sunnere variant, bruker jeg lett crème fraiche, grov bunn og topper med grønnsaker.» – Kjetil Jansrud
Middels•40 min•4 personer
Ingredienser
Pizzadeig
- 25 g gjær
- 2.5 dl lunkent vann
- 0.5 ts salt
- 2 ss kaldpresset olivenolje
- 3 dl sammalt hvete, grov
- 3 dl hvetemel
Fyll
- 1 boks TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts tørket timian
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 250 g Jarlsberg 16% Lettost
- 1 stykk rødløk, i ringer
- 100 g grønnkål
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Rør ut gjær i lunkent vann.
2
Ha i olje, salt og sammalt mel. Tilsett litt og litt hvetemel slik at det blir en passe fast deig.
3
La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 20 min.
4
5
Kjevle ut deigen tynt, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten. Sett stekeovnen på 225 °C.
6
Bland sammen crème fraiche med presset hvitløk, salt, pepper og litt timian.
7
Smør ut sausen på pizzabunnen og fordel osten utover. Legg på rødløk. Stek i ovnen i ca. 15 min.
8
Stek grønnkål og gresskarkjerner raskt i litt smør i en varm panne. Når pizzaen er ferdig, topper du den med grønnkål og gresskarkjerner.
TipsDenne pizzaen er også god med pannestekt asparges, ruccula og frisk timian.