Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Hvit pizza med grønnkål

Middels
40min

«Hvit pizza er alltid en vinner. Når jeg vil lage en litt sunnere variant, bruker jeg lett crème fraiche, grov bunn og topper med grønnsaker.» – Kjetil Jansrud

4.0
(9)
Next ImageHvit pizza med grønnkål

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzadeig

25 g
gjær
2.5 dl
lunkent vann
0.5 ts
salt
2 ss
kaldpresset olivenolje
3 dl
sammalt hvete, grov
3 dl
hvetemel

Fyll

2 fedd
hvitløk
1 ts
tørket timian
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
250 g
Jarlsberg 16% Lettost
1 stk
rødløk i ringer
100 g
grønnkål
1 dl
gresskarkjerner

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i lunkent vann.

  2. Ha i olje, salt og sammalt mel. Tilsett litt og litt hvetemel slik at det blir en passe fast deig.

  3. La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 20 min.

  4. Riv osten.

  5. Kjevle ut deigen tynt, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten. Sett stekeovnen på 225 °C.

  6. Bland sammen crème fraiche med presset hvitløk, salt, pepper og litt timian.

  7. Smør ut sausen på pizzabunnen og fordel osten utover. Legg på rødløk. Stek i ovnen i ca. 15 min.

  8. Stek grønnkål og gresskarkjerner raskt i litt smør i en varm panne. Når pizzaen er ferdig, topper du den med grønnkål og gresskarkjerner.

    Pizza med creme fraiche og grønnkål
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne pizzaen er også god med pannestekt asparges, ruccula og frisk timian.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter