
Hvit pizza med grønnkål
«Hvit pizza er alltid en vinner. Når jeg vil lage en litt sunnere variant, bruker jeg lett crème fraiche, grov bunn og topper med grønnsaker.» – Kjetil Jansrud

Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzadeig
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Rør ut gjær i lunkent vann.
- 2
Ha i olje, salt og sammalt mel. Tilsett litt og litt hvetemel slik at det blir en passe fast deig.
- 3
La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 20 min.
- 4
Riv osten.
- 5
Kjevle ut deigen tynt, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten. Sett stekeovnen på 225 °C.
- 6
Bland sammen crème fraiche med presset hvitløk, salt, pepper og litt timian.
- 7
Smør ut sausen på pizzabunnen og fordel osten utover. Legg på rødløk. Stek i ovnen i ca. 15 min.
- 8
Stek grønnkål og gresskarkjerner raskt i litt smør i en varm panne. Når pizzaen er ferdig, topper du den med grønnkål og gresskarkjerner.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


