Skip to main content

Hjemmelaget pizzadeig

Enkel
45min

Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én stor rund pizza.

3.9
(1729)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
vann (lunkent)
0.5 pakke
fersk gjær
1 ts
salt
2 ss
olivenolje
6.5 dl
hvetemel

Enkel pizzasaus:

1 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
tørket oregano/mynte eller timian
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

Enkel pizzasaus

  1. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.

  2. Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter