Blomkålpizza med spekeskinke
En glutenfri pizza med blomkålbunn, helt uten hvetemel, men med masse god smak av soltørkede tomater, Crème Fraîche og parmaskinke.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
PIZZABUNN
- 1 stykk blomkål
- 2 stykk egg
- 8 ss TINE® Ekte Revet Ost Original
- 1 ts salt
TOMATSAUS
- 8 stykk soltørket tomat
- 4 ss olivenolje
- 4 ss TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
TOPPING
- 0.5 stykk rødløk
- 20 stykk cherrytomat
- 200 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 8 skive parmaskinke
- 50 g ruccola
Slik gjør du
1
2
Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
3
Spre massen tynt utover til bunnen på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.
4
Senk varmen i ovnen til 220 °C. Kjør soltørkede tomater, olje, Crème Fraîche, salt og pepper med stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus og spre utover pizzabunnen.
5
Fordel rødløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to og revet ost på pizzaen.
6
Stek pizzaen videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter. Server toppet med parmaskinke og rucola.
TipsBytter du ut spekeskinke med kokt skinke, er det lurt å legge den på sammen med løk og tomater slik at den blir stekt.
TipsDu kan toppe pizzaen med hva du vil, for eksempel klassisk rød pizzasaus, pepperoni og ost eller lage en ren vegetarvariant med grillede grønnsaker og ost.