Skip to main content

Blomkålpizza med spekeskinke

Enkel
45min

En glutenfri pizza med blomkålbunn, helt uten hvetemel, men med masse god smak av soltørkede tomater, Crème Fraîche og parmaskinke.

4.0
(311)
Next ImageBlomkålpizza med spekeskinke

Ingredienser

Antall porsjoner

4

PIZZABUNN

1 stk
blomkål
2 stk
egg
1 ts
salt

TOMATSAUS

8 stk
soltørket tomat
4 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

TOPPING

0.5 stk
rødløk
20 stk
cherrytomat
8 skiver
parmaskinke
50 g
ruccola

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250 °C.

  2. Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.

  3. Spre massen tynt utover til bunnen på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.

  4. Senk varmen i ovnen til 220 °C. Kjør soltørkede tomater, olje, Crème Fraîche, salt og pepper med stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus og spre utover pizzabunnen.

  5. Fordel rødløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to og revet ost på pizzaen.

  6. Stek pizzaen videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter. Server toppet med parmaskinke og rucola.

    Tips

    Bytter du ut spekeskinke med kokt skinke, er det lurt å legge den på sammen med løk og tomater slik at den blir stekt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan toppe pizzaen med hva du vil, for eksempel klassisk rød pizzasaus, pepperoni og ost eller lage en ren vegetarvariant med grillede grønnsaker og ost.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter