Skip to main content

Vegetarisk pastagrateng

Enkel
30min

Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.

4.0
(160)
Next ImageVegetarisk pastagrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
pastaskjell
200 g
cherrytomat
2 stk
rød paprika
1 ts
sukker
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
5 ss
frisk basilikum
3 ss
finsnittet basilikum til topping

Saus:

3 dl
TINE® Kremfløte eller matfløte
3 stk
egg
150 g
TINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god gulost
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200°C.

  2. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.

  3. Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter sammen med finhakket hvitløk. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt og pepper. Skjær basilikum i strimler, og bland i.

  4. Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.

  5. Hell det i en smurt ildfast form. Topp med revet ost. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Topp ferdigstekt rett med frisk basilikum.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med en salat og godt brød, for eksempel lette brytebrød med kesam.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter