Tortellini bolognese
Oppskrift på middag med inspirasjon fra det italienske kjøkken. Tortellini med kjøttdeig, sopp, gulrot, løk og hvitløk.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 300 g tortellini, med kjøtt
- 200 g kjøttdeig
- 2 ss olivenolje, til steking
- 1 stykk gulrot
- 1 stykk løk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 100 g sjampinjong
- 1 dl grønnsaksbuljong, (evt vann tilsatt buljong)
- 0.5 dl tomatpuré
- 0.5 ts pepper
- 1 ts oregano/mynte
- 4 ss parmesan
Slik gjør du
1
Kok tortellini etter anvisningen på pakken. Når den er ferdigkokt, heller du av vannet i et dørslag.
2
Stek kjøttdeig i olje i en middels varm stekepanne til den er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Legg kjøttdeigen på et kjøkkenpapir og la den renne av.
3
Vask og skjær gulrot og løk i like store biter. Skrell og finhakk hvitløk. Stek gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i stekepanna til de blir myke, ca. 5 minutter.
4
Skjær sjampinjong i biter. Ha kjøttdeigen tilbake i panna og rør inn sopp, grønnsakskraft, tomatpuré, pepper og oregano. Kok under omrøring i 5–10 minutter.
Server tortellini med kjøttsaus og revet parmesan.
TipsRevet parmesan er nydelig på pasta.