Tortellini bolognese

Tortellini bolognese

2
14
Enkel30 min
Oppskrift på middag med inspirasjon fra det italienske kjøkken. Tortellini med kjøttdeig, sopp, gulrot, løk og hvitløk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    tortellini med kjøtt
  • 200 g
    kjøttdeig
  • 2 ss
    olivenolje til steking
  • 1 stk
    gulrot
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 100 g
    sjampinjong
  • 1 dl
    grønnsaksbuljong (evt vann tilsatt buljong)
  • ½ dl
    tomatpuré
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ts
    oregano
  • 4 ss
    parmesan

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok tortellini etter anvisningen på pakken. Når den er ferdigkokt, heller du av vannet i et dørslag.

  2. 2

    Stek kjøttdeig i olje i en middels varm stekepanne til den er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Legg kjøttdeigen på et kjøkkenpapir og la den renne av.

  3. 3

    Vask og skjær gulrot og løk i like store biter. Skrell og finhakk hvitløk. Stek gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i stekepanna til de blir myke, ca. 5 minutter.

  4. 4

    Skjær sjampinjong i biter. Ha kjøttdeigen tilbake i panna og rør inn sopp, grønnsakskraft, tomatpuré, pepper og oregano. Kok under omrøring i 5–10 minutter. Server tortellini med kjøttsaus og revet parmesan.

Tips

Revet parmesan er nydelig på pasta.

Del denne oppskriften: