Tortellini bolognese
Enkel•30 min min
Oppskrift på middag med inspirasjon fra det italienske kjøkken. Tortellini med kjøttdeig, sopp, gulrot, løk og hvitløk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gtortellini med kjøtt
-
200 gkjøttdeig
-
2 ssolivenolje til steking
-
1 stkgulrot
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
100 gsjampinjong
-
1 dlgrønnsaksbuljong (evt vann tilsatt buljong)
-
½ dltomatpuré
-
½ tspepper
-
1 tsoregano/mynte
-
4 ssparmesan
Slik gjør du det
-
1
Kok tortellini etter anvisningen på pakken. Når den er ferdigkokt, heller du av vannet i et dørslag.
-
2
Stek kjøttdeig i olje i en middels varm stekepanne til den er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Legg kjøttdeigen på et kjøkkenpapir og la den renne av.
-
3
Vask og skjær gulrot og løk i like store biter. Skrell og finhakk hvitløk. Stek gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i stekepanna til de blir myke, ca. 5 minutter.
-
4
Skjær sjampinjong i biter. Ha kjøttdeigen tilbake i panna og rør inn sopp, grønnsakskraft, tomatpuré, pepper og oregano. Kok under omrøring i 5–10 minutter. Server tortellini med kjøttsaus og revet parmesan.