Tortellini bolognese

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på middag med inspirasjon fra det italienske kjøkken. Tortellini med kjøttdeig, sopp, gulrot, løk og hvitløk.

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gtortellini med kjøtt
200 gkjøttdeig
2 ssolivenolje til steking
1 stkgulrot
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
100 gsjampinjong
1 dlgrønnsaksbuljong (evt vann tilsatt buljong)
½ dltomatpuré
½ tspepper
1 tsoregano
4 ssparmesan
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Kok tortellini etter anvisningen på pakken. Når den er ferdigkokt, heller du av vannet i et dørslag.
    2. Stek kjøttdeig i olje i en middels varm stekepanne til den er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Legg kjøttdeigen på et kjøkkenpapir og la den renne av.
    3. Vask og skjær gulrot og løk i like store biter. Skrell og finhakk hvitløk. Stek gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i stekepanna til de blir myke, ca. 5 minutter.
    4. Skjær sjampinjong i biter. Ha kjøttdeigen tilbake i panna og rør inn sopp, grønnsakskraft, tomatpuré, pepper og oregano. Kok under omrøring i 5–10 minutter. Server tortellini med kjøttsaus og revet parmesan.

Tips:

Revet parmesan er nydelig på pasta.

Kommentarer

  Legg til kommentar