Kylling med pasta og pesto

Kylling med pasta og pesto

5
  • Enkel
  • 20 min
Kylling med pasta og pesto passer godt til hverdags. Noen ristede pinjekjerner gjør den ekstra smakfull.

Ingredienser

1 ts salt
400 g tagliatelle eller annen god pasta
3 ss pinjekjerner
4 stk kyllingfileter
2 ss rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
3 ss pesto

Slik gjør du det

    1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
    2. Sett en stekepanne på middels sterk varme. Ha pinjekjerner i den tørre stekepannen, og rist dem uten olje til de er gyllenbrune, i 3–4 minutter.
    3. Skjær kyllingfilet i strimler, og stek dem på middels varme i litt olje til de er gjennomstekte med en lys gyllen farge, i 5–6 minutter.
    4. Sil vannet fra pastaen og vend inn pesto. Server med kylling og et dryss av pinjekjerner.
Tips
Hvis du er usikker på hvor mye pasta du skal beregne per person, bruk følgende huskeregel: 100 gram ukokt pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 gram tørr pasta veier litt over 200 gram når den er ferdig kokt.

Kommentarer

  • Lena

    6 dager siden
    Kan vi erstatte pinjekjernen med en annen ingrediens eller ikke bruke pinjekjernen i oppskriften?

     (0)

    • Anneli Charlott , Kundebehandler

      5 dager siden
      Hei, Lena! Det er ikke noe problem. En oppskrift er kun veiledende og du kan fint sløyfe pinjekjerner og eventuelt legge til noe annet du liker som du tror vil passe til😊

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat