Kylling med pasta og pesto

Kylling med pasta og pesto

5
240
Enkel20 min
Kylling med pasta og pesto passer godt til hverdags. Noen ristede pinjekjerner gjør den ekstra smakfull.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ts
    salt
  • 400 g
    tagliatelle eller annen god pasta
  • 3 ss
    pinjekjerner
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 2 ss
    rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
  • 3 ss
    pesto

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Sett en stekepanne på middels sterk varme. Ha pinjekjerner i den tørre stekepannen, og rist dem uten olje til de er gyllenbrune, i 3–4 minutter.

  3. 3

    Skjær kyllingfilet i strimler, og stek dem på middels varme i litt olje til de er gjennomstekte med en lys gyllen farge, i 5–6 minutter.

  4. 4

    Sil vannet fra pastaen og vend inn pesto. Server med kylling og et dryss av pinjekjerner.

Tips

Hvis du er usikker på hvor mye pasta du skal beregne per person, bruk følgende huskeregel: 100 gram ukokt pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 gram tørr pasta veier litt over 200 gram når den er ferdig kokt.

Del denne oppskriften: