Håndkle og blad
Kylling med pasta og pesto
(175175)

Kylling med pasta og pesto

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling med pasta og pesto passer godt til hverdags. Noen ristede pinjekjerner gjør den ekstra smakfull.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 tssalt
400 gtagliatelle eller annen god pasta
3 sspinjekjerner
4 stkkyllingfileter
2 ssrapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
3 sspesto
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
    2. Sett en stekepanne på middels sterk varme. Ha pinjekjerner i den tørre stekepannen, og rist dem uten olje til de er gyllenbrune, i 3–4 minutter.
    3. Skjær kyllingfilet i strimler, og stek dem på middels varme i litt olje til de er gjennomstekte med en lys gyllen farge, i 5–6 minutter.
    4. Sil vannet fra pastaen og vend inn pesto. Server med kylling og et dryss av pinjekjerner.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du er usikker på hvor mye pasta du skal beregne per person, bruk følgende huskeregel: 100 gram ukokt pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 gram tørr pasta veier litt over 200 gram når den er ferdig kokt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat