
Tagliatelle med blåmuggostsaus
Enkel•30 min min
Alle elsker pasta! Oppskrift på en rask og velsmakende middag. Blåmuggostsaus laget på Selbu Blå, stangselleri, sjalottløk og hvitløk gir mye smak på en enkel måte. Serveres med ruccola og ristede valnøtter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gtagliatelle
-
4 ssvalnøtter
-
100 gruccola
-
1 stkstangselleri
-
1 stksjalottløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ssrapsolje
-
3 dl
-
150 g
-
¼ tssalt
-
¼ stkpepper
Slik gjør du det
-
1
Rist valnøtter i en varm stekepanne, hakk opp og avkjøl. Skyll ruccolasalaten. Kutt stangselleri i biter.
-
2
Rens og hakk sjalottløk og hvitløk i små biter.
-
3
Ha olje i en kjele. Surr stangselleri, sjalottløk og hvitløk forsiktig i oljen til de blir litt gylne og myke.
-
4
Hell fløte i kjelen og smelt inn halvparten av blåmuggosten under omrøring. Kok forsiktig opp. Hold igjen resten av blåmuggosten til topping.
-
5
Smak til med nykvernet salt og pepper.
-
6
Kok tagliatelle som anvist på pakken.
-
7
Bland valnøtter og ruccola inn i nykokt varm tagliatelle. Anrett på tallerken.
-
8
Hel deretter over blåmuggostsausen og smuldre over siste del av osten fordelt på hver porsjon rett før servering.