Pikant tagliatelle

Pikant tagliatelle

7
  • Enkel
  • 15 min
Med pikant ostesaus gjør vi båndspagetti og brokkoli til et spennende og delikat vegetarisk måltid. Som prikken over i'en strør vi hakkede nøtter rett før servering.

Ingredienser

500 g fersk tagliatelle evt. 400 g tørket
1 ss olivenolje
1 bunt brokkoli delt i buketter

Ostesaus

150 g Selbu Blå
1 dl TINE Matfløte
1 dl vann
1 stk grønnsaksbuljongterning
¼ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Garnityr

½ dl hakkede hasselnøtter evt. pinjekjerner

Slik gjør du det

    1. Kok pasta som anvist på pakningen. Hell av kokevannet, spyl med litt kaldt vann, ringle over litt olivenolje og hold det varmt.
    2. Skjær brokkoli i buketter og kok den i lettsaltet vann, knapt mør.
    3. Mos osten i en kjele, hell i fløte og buljong. Kok opp under omrøring, smak til med salt og pepper.
    4. Bland brokkolibukettene i pastaen og hell sausen over. Strø hakkede nøtter over og server.
Tips

Hvitløksbrød smaker godt til pasta og det lager du enkelt om du har noe daggammelt brød til overs. Smør hvitløkssmør på brødet og sett det et par minutter inn i stekeovnen på 225 °C.

Kommentarer

  • Ellef

    2 måneder siden
    Må bare få sagt det.
    Min saboer og jeg er absolutt ikke glad i blåmuggost i det hele tatt.
    Når vi skulle begynne å lage maten, så var det rett før frokosten kom opp igjen, men vi bestemte oss å følge oppskriften helt.
    Istedenfor å ta 150g blåmuggost, så slang vi oppi hele og tok også hele matfløten oppi.

    Selve sluttproduktet var helt fantastisk! Jeg har ikke smakt noe så godt på utrolig lenge!
    Så selvom det lukter/smaker helt forferdelig alene, så var dette skremmendes godt i denne varianten.

    Dette skal vi definitivt prøve igjen!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Så bra det endte godt da, Ellef! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat