Aubergine- og squash bolognese med pennepasta
Enkel•30 min min
Har du vanskelig for å få barna til å spise grønnsaker, er denne retten genial. De fleste barn elsker pasta, og her blir grønnsakene kokt inn i sausen sammen med karbonadedeig og tomat.
Ingredienser
Antall porsjoner
Aubergine- og squash bolognese:
-
1 stkløk , finhakket
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 stkaubergine , i terninger
-
1 stksquash , i terninger
-
1 stkpaprika , i terninger
-
2 ss
-
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
-
1 bokshermetiske tomater
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 sstørket oregano/mynte
Til servering:
-
400 gpenne eller annen pasta
-
1 dlparmesan , revet
-
4 stksmå hvitløksbaguetter
Slik gjør du det
-
1
Stek løk, hvitløk, aubergine, squash og paprika i smør over middels varme i 4 minutter. Ha grønnsakene over i en kjele.
Tips
Grønnsakene må stekes over høy varme. Hvis ikke kan de bli kokt i stedet for stekt.
-
2
Brun karbonadedeig eller kjøttdeig i stekepannen som ble brukt til grønnsakene.
-
3
Ha kjøttet over i kjelen med grønnsaker, og tilsett hakkede tomater. Krydre med salt, pepper og oregano, og kok over svak varme i 20 minutter.
Til servering:
-
4
Kok pasta som anvist på pakken. Sil fra vannet og server med sausen, revet parmesan og hvitløksbaguetter.