Aubergine- og squash bolognese med pennepasta
Har du vanskelig for å få barna til å spise grønnsaker, er denne retten genial. De fleste barn elsker pasta, og her blir grønnsakene kokt inn i sausen sammen med karbonadedeig og tomat.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Aubergine- og squash bolognese:
- 1 stykk løk, , finhakket
- 1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 stykk aubergine, , i terninger
- 1 stykk squash, , i terninger
- 1 stykk paprika, , i terninger
- 2 ss TINE® Meierismør
- 400 g karbonadedeig, eller kjøttdeig
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss tørket oregano/mynte
Til servering:
- 400 g penne, eller annen pasta
- 1 dl parmesan, , revet
- 4 stykk små hvitløksbaguette
Slik gjør du
1
Stek løk, hvitløk, aubergine, squash og paprika i smør over middels varme i 4 minutter. Ha grønnsakene over i en kjele.
TipsGrønnsakene må stekes over høy varme. Hvis ikke kan de bli kokt i stedet for stekt.
2
Brun karbonadedeig eller kjøttdeig i stekepannen som ble brukt til grønnsakene.
3
Ha kjøttet over i kjelen med grønnsaker, og tilsett hakkede tomater. Krydre med salt, pepper og oregano, og kok over svak varme i 20 minutter.
Til servering:
1
Kok pasta som anvist på pakken. Sil fra vannet og server med sausen, revet parmesan og hvitløksbaguetter.
TipsHvis du ønsker retten vegetarisk, kan du sløyfe kjøttdeigen.