Aubergine- og squash bolognese med pennepasta

Aubergine- og squash bolognese med pennepasta

0
10
Enkel30 min
Har du vanskelig for å få barna til å spise grønnsaker, er denne retten genial. De fleste barn elsker pasta, og her blir grønnsakene kokt inn i sausen sammen med karbonadedeig og tomat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Aubergine- og squash bolognese:

  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 stk
    aubergine , i terninger
  • 1 stk
    squash , i terninger
  • 1 stk
    paprika , i terninger
  • 2 ss
  • 400 g
    karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    tørket oregano

Til servering:

  • 400 g
    penne eller annen pasta
  • 1 dl
    parmesan , revet
  • 4 stk
    små hvitløksbaguetter

Slik gjør du det

  1. 1

    Stek løk, hvitløk, aubergine, squash og paprika i smør over middels varme i 4 minutter. Ha grønnsakene over i en kjele.

    Tips

    Grønnsakene må stekes over høy varme. Hvis ikke kan de bli kokt i stedet for stekt.

  2. 2

    Brun karbonadedeig eller kjøttdeig i stekepannen som ble brukt til grønnsakene.

  3. 3

    Ha kjøttet over i kjelen med grønnsaker, og tilsett hakkede tomater. Krydre med salt, pepper og oregano, og kok over svak varme i 20 minutter.

Til servering:

  1. 4

    Kok pasta som anvist på pakken. Sil fra vannet og server med sausen, revet parmesan og hvitløksbaguetter.

Tips

Hvis du ønsker retten vegetarisk, kan du sløyfe kjøttdeigen.

Del denne oppskriften: