Stekt ris med skinke og egg

Stekt ris med skinke og egg

5
  • Enkel
  • 30 min
Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på. Vi bruker strimlet skinke og gulrøtter.

Ingredienser

250 g ferdigkokt ris , gjerne kald
2 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk gulrøtter
1 stk hvitløksfedd
100 g skinkestrimler
4 stk egg
1 ss fiskesaus
½ ts salt
½ ts sort pepper

Slik gjør du det

    1. Hvis du ikke bruker risrester fra tidligere, må du koke ris som anvist på pakken. I mellomtiden skreller du gulrot og skjærer dem i jevnstore strimler. Visp egg lett sammen.
    2. Varm olje i en wok- eller stekepanne og tilsett gulrot og hvitløk. La det surre til det blir blankt. Sil deretter fra vannet fra risen og ha ris og strimlet skinke i pannen.
    3. Lag en grop i midten av pannen og hell i vispet egg. La eggeblandingen stivne noe før du mikser den godt sammen med ris og gulrot. Smak gjerne til med fiskesaus, salt og pepper.
Tips

Frossen amerikansk blanding passer ypperlig i stekt ris.

Kommentarer

  • Line Bråten

    4 år siden
    Hvorfor har man egentlig egg i stekt ris?

     (2)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      4 år siden
      Hei Line, Man kan lage stekt ris både med og uten egg. Egg tilfører god smak og fin konsistens til retten. De fleste oppskrifter på stekt ris inneholder egg. Stekt ris er fint å lage av kalde risrester og det du måtte ha av andre rester. Lykke til :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat