Håndkle og blad
Stekt ris med skinke og egg
(110110)

Stekt ris med skinke og egg

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på. Vi bruker strimlet skinke og gulrøtter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

250 gferdigkokt ris, gjerne kald
2 sssolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 stkgulrøtter
1 stkhvitløksfedd
100 gskinkestrimler
4 stkegg
1 ssfiskesaus
½ tssalt
½ tssort pepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Hvis du ikke bruker risrester fra tidligere, må du koke ris som anvist på pakken. I mellomtiden skreller du gulrot og skjærer dem i jevnstore strimler. Visp egg lett sammen.
    2. Varm olje i en wok- eller stekepanne og tilsett gulrot og hvitløk. La det surre til det blir blankt. Sil deretter fra vannet fra risen og ha ris og strimlet skinke i pannen.
    3. Lag en grop i midten av pannen og hell i vispet egg. La eggeblandingen stivne noe før du mikser den godt sammen med ris og gulrot. Smak gjerne til med fiskesaus, salt og pepper.
Blått hjerte
Tips!

Frossen amerikansk blanding passer ypperlig i stekt ris.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat