Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på. Vi bruker strimlet skinke og gulrøtter.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
250 g ferdigkokt ris, , gjerne kald
2 ss TINE® Meierismør, , raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 stykk gulrot
1 stykk hvitløksfedd
100 g skinkestrimler
4 stykk egg
1 ss soyasaus
0.5 ts salt
0.5 ts sort pepper
Slik gjør du
1
Hvis du ikke bruker risrester fra tidligere, må du koke ris som anvist på pakken. I mellomtiden skreller du gulrot og skjærer dem i jevnstore strimler. Visp egg lett sammen.
2
Varm smør i en wok- eller stekepanne og tilsett gulrot og hvitløk. La det surre til det blir blankt. Sil deretter fra vannet fra risen og ha ris og strimlet skinke i pannen.
3
Lag en grop i midten av pannen og hell i vispet egg. La eggeblandingen stivne noe før du mikser den godt sammen med ris og gulrot. Smak gjerne til med soyasaus, salt og pepper.
Tips
Bruk gjerne en blanding av fiskesaus og soyasaus.
Tips
Frossen amerikansk blanding passer ypperlig i stekt ris.
Lagre
Skriv ut
Del
Stekt ris med skinke og egg
Enkel
30min
Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på. Vi bruker strimlet skinke og gulrøtter.