Stekt ris med skinke og egg

(96)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på. Vi bruker strimlet skinke og gulrøtter.

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gferdigkokt ris, gjerne kald
2 sssolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 stkgulrøtter
1 stkhvitløksfedd
100 gskinkestrimler
4 stkegg
1 ssfiskesaus
½ tssalt
½ tssort pepper

Slik gjør du det

    1. Hvis du ikke bruker risrester fra tidligere, må du koke ris som anvist på pakken. I mellomtiden skreller du gulrot og skjærer dem i jevnstore strimler. Visp egg lett sammen.
    2. Varm olje i en wok- eller stekepanne og tilsett gulrot og hvitløk. La det surre til det blir blankt. Sil deretter fra vannet fra risen og ha ris og strimlet skinke i pannen.
    3. Lag en grop i midten av pannen og hell i vispet egg. La eggeblandingen stivne noe før du mikser den godt sammen med ris og gulrot. Smak gjerne til med fiskesaus, salt og pepper.

Tips:

Frossen amerikansk blanding passer ypperlig i stekt ris.

Kommentarer

  Legg til kommentar