Stekt ris med skinke og egg

Stekt ris med skinke og egg

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 30 min
Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på. Vi bruker strimlet skinke og gulrøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g ferdigkokt ris , gjerne kald
2 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk gulrøtter
1 stk hvitløksfedd
100 g skinkestrimler
4 stk egg
1 ss fiskesaus
½ ts salt
½ ts sort pepper

Slik gjør du det

    1. Hvis du ikke bruker risrester fra tidligere, må du koke ris som anvist på pakken. I mellomtiden skreller du gulrot og skjærer dem i jevnstore strimler. Visp egg lett sammen.
    2. Varm olje i en wok- eller stekepanne og tilsett gulrot og hvitløk. La det surre til det blir blankt. Sil deretter fra vannet fra risen og ha ris og strimlet skinke i pannen.
    3. Lag en grop i midten av pannen og hell i vispet egg. La eggeblandingen stivne noe før du mikser den godt sammen med ris og gulrot. Smak gjerne til med fiskesaus, salt og pepper.
Tips!

Frossen amerikansk blanding passer ypperlig i stekt ris.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Line Bråten

    3 år siden
    Hvorfor har man egentlig egg i stekt ris?

    Kommenter  (2)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Line, Man kan lage stekt ris både med og uten egg. Egg tilfører god smak og fin konsistens til retten. De fleste oppskrifter på stekt ris inneholder egg. Stekt ris er fint å lage av kalde risrester og det du måtte ha av andre rester. Lykke til :)

      Kommenter  (5)


  • Camilla

    3 år siden
    Hva er fiskesaus?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Camilla, Fiskesaus er en kraftig smakstilsetter som er laget på fermentert fisk. De brukes ofte i asiatisk mat og du får tak i fiskesaus i de fleste butikker som selger eksotisk mat :)

      Kommenter  (4)

      • Frode

        3 år siden
        Du får det i alle dagligvarekjederetninger i seksjonen for asiatisk mat. Fiskesaus brukes i asiatisk kjøkken istedet for salt, man kan bytte ut med salt/saltlake e.l. om man vil, men skal man være autentisk går man for fiskesaus.

        Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat