Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Stekt ris med skinke og egg

Enkel
30min

Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på. Vi bruker strimlet skinke og gulrøtter.

3.8
(269)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
ferdigkokt ris, gjerne kald
2 ss
TINE® Meierismør, raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk
gulrot
1 stk
hvitløksfedd
100 g
skinkestrimler
4 stk
egg
1 ss
soyasaus
0.5 ts
salt
0.5 ts
sort pepper

Fremgangsmåte

  1. Hvis du ikke bruker risrester fra tidligere, må du koke ris som anvist på pakken. I mellomtiden skreller du gulrot og skjærer dem i jevnstore strimler. Visp egg lett sammen.

  2. Varm smør i en wok- eller stekepanne og tilsett gulrot og hvitløk. La det surre til det blir blankt. Sil deretter fra vannet fra risen og ha ris og strimlet skinke i pannen.

  3. Lag en grop i midten av pannen og hell i vispet egg. La eggeblandingen stivne noe før du mikser den godt sammen med ris og gulrot. Smak gjerne til med soyasaus, salt og pepper.

    Tips

    Bruk gjerne en blanding av fiskesaus og soyasaus.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Frossen amerikansk blanding passer ypperlig i stekt ris.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter