Kjøttdeig og spaghetti
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 stkgulrøtter
-
1 stkløk
-
150 gbacon
-
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
2 ss
-
2 bokserhermetiske tomater à 400 g
-
½ tssalt
-
400 gspaghetti (ev. fullkorn)
-
4 ssrevet parmesan
Slik gjør du det
-
1
Skrell og finhakk hvitløk, gulrot og løk. Skjær bacon i biter.
-
2
Stek kjøttdeig eller karbonadedeig og baconbiter sammen i smør på middels sterk varme til det er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater.
-
3
Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok spagetti etter anvisningen på pakken. Pass på å beregne riktig tid, slik at pastasausen blir ferdig omtrent samtidig som spagettien.
-
4
I den brukte stekepannen varmer du opp olje og steker gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i 5–7 minutter. Ha det over i gryta med kjøttblandingen og de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småkoke i minst 10 minutter.
Tips
Sausen blir bare bedre og bedre desto lenger du lar den koke – gjerne en time eller to.
-
5
Dryss rikelig med parmesan over spagettien og kjøttdeigen ved servering.