Kjøttdeig og spaghetti

(127)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spagetti og kjøttsaus er en kjent og kjær middagsklassiker. En sikker vinner i en hektisk hverdag, også blant barna i familien.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkhvitløksfedd
2 stkgulrøtter
1 stkløk
150 gbacon
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
2 ssolivenolje
2 bokserhermetiske tomater à 400 g
½ tssalt
400 gspagetti (ev. fullkorn)
4 ssrevet parmesan
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skrell og finhakk hvitløk, gulrot og løk. Skjær bacon i biter.
    2. Stek kjøttdeig eller karbonadedeig og baconbiter sammen i olivenolje på middels sterk varme til det er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater.
    3. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok spagetti etter anvisningen på pakken. Pass på å beregne riktig tid, slik at pastasausen blir ferdig omtrent samtidig som spagettien.
    4. I den brukte stekepannen varmer du opp olje og steker gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i 5–7 minutter. Ha det over i gryta med kjøttblandingen og de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småkoke i minst 10 minutter.

      Tips:

      Sausen blir bare bedre og bedre desto lenger du lar den koke – gjerne en time eller to.

    5. Dryss rikelig med parmesan over spagettien og kjøttdeigen ved servering.

Tips:

Ønsker du en enda enklere variant neste gang? Stek finhakket løk sammen med kjøttdeigen. Server sammen med nykokt spagetti og ketchup rett fra flasken.

 Les kommentarer (10)

Kommentarer

  Legg til kommentar