Kjøttdeig og spaghetti

Kjøttdeig og spaghetti

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 30 min
Spagetti og kjøttsaus er en kjent og kjær middagsklassiker. En sikker vinner i en hektisk hverdag, også blant barna i familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk hvitløksfedd
2 stk gulrøtter
1 stk løk
150 g bacon
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater à 400 g
½ ts salt
400 g spagetti (ev. fullkorn)
4 ss revet parmesan

Slik gjør du det

    1. Skrell og finhakk hvitløk, gulrot og løk. Skjær bacon i biter.
    2. Stek kjøttdeig eller karbonadedeig og baconbiter sammen i olivenolje på middels sterk varme til det er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater.
    3. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok spagetti etter anvisningen på pakken. Pass på å beregne riktig tid, slik at pastasausen blir ferdig omtrent samtidig som spagettien.
    4. I den brukte stekepannen varmer du opp olje og steker gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i 5–7 minutter. Ha det over i gryta med kjøttblandingen og de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småkoke i minst 10 minutter.
      Tips!

      Sausen blir bare bedre og bedre desto lenger du lar den koke – gjerne en time eller to.

    5. Dryss rikelig med parmesan over spagettien og kjøttdeigen ved servering.
Tips!

Ønsker du en enda enklere variant neste gang? Stek finhakket løk sammen med kjøttdeigen. Server sammen med nykokt spagetti og ketchup rett fra flasken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Georg

    10 måneder siden
    God mat, jeg liker spagetthi. Ok

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Så hyggelig å høre, Georg :) Spaghetti er veldig godt! God matlaging videre.

      Kommenter  (0)


  • Harald

    2 år siden
    Hei. Når du sier at "sausen" blir bedre jo lengre du koker den... mener du da selve gryta med både tomater, kjøtt, løk og gullerøtter? Og, lar man gryta koke med eller uten lokk? :)

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Harald, Det stemmer at det er når alle ingrediensene er i sausen at den kan koke lenger. Du kan bruke både med og uten lokk, har du tenkt å koke sausen lenge anbefales det med lokk så ikke all væsken fordamper :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Vesta

    2 år siden
    Hva kan man bruke istedenfor hermetiske tomater??? Takk

    Kommenter  (25)


  • kent

    3 år siden
    hei det var veldsmakandest

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kent, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (4)


  • pappa i permisjon

    4 år siden
    denne gikk fint også til 16 personer. hadde litt mindre tomater, og litt mer gulrøtter. Gulrøttene ble rifla i stedet for finhakka, og sausen kokte i 2 timer. Fersk basilikum er også bra. Stilkene i sausen og bladene på sausen i etterkant. Great success.

    Kommenter  (10)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei pappa i permisjon, Ingenting er bedre en suksess :) Takk for den gode tilbakemeldingen.

      Kommenter  (7)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei pappa i permisjon, Ingenting er bedre en suksess :) Takk for den gode tilbakemeldingen.

      Kommenter  (9)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Kokte sausen i 1 1/2 time, fikk en nydelig middag med masse smak.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så bra. Langtidskokt saus som denne får frem de gode smakene. Så har man tid, gjør som Wenche!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat