Risotto med skjell og reker

Risotto med skjell og reker

Kommentarer 0
  • Middels
  • 40 min
Risotto er en klassisk italiensk rett som oftest serveres som en egen rett. Passer utmerket med reker og blåskjell. God middag!

Ingredienser

Antall porsjoner

700 g blåskjell , vongole og hjerteskjell
1 ss olje
4 dl tørr hvitvin
1 stk boks hermetiske tomater
4 dl fiskekraft
20 stk ferske reker
2 ss olivenolje
1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
400 g risottoris
1 ss TINE Meierismør
90 g revet parmesan
¼ ts pepper
¼ ts salt
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Skyll skjellene godt. Kast skadede skjell som ikke åpner seg nå du dunker på dem mot vasken.
    2. Varm olje i en stor gryte, ha i skjell og hell over hvitvin og hermetiserte tomater. La skjellene dampe under lokk til de åpner seg, ca. 4 minutter. Sil kraften over i en gryte, bland med fiskekraft og varm opp.
    3. Pill innmaten fra flesteparten av skjellene, skrell ca. 20 reker og bland sammen. Hakk løk og hvitløk og fres i olivenolje og smør på lav varme til myke.
    4. Tilsett ris og fres i noen minutter. Hell et par desiliter av kraften og rør til all vesken har fordampet. Spe med resten av kraften, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.
    5. Ta kjelen av platen, rør inn smør og parmesan og smak til med salt og pepper.
    6. Vend inn rensede skjell og reker når risottoen er ferdig. Pynt med reker og skjell, skvis over sitronsaft og riv litt ekstra parmesan over ved servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat