Risotto med kjøttdeig og tomat

Risotto med kjøttdeig og tomat

8
121
Enkel30 min
En mesterlig rett, der ris og kjøttdeig kokes i samme gryte og serveres med knasende tomater og ruccola. Vel bekomme.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk , hakket
  • 2 fedd
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 400 g
    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 3 dl
    risottoris , ukokt
  • 3 ss
    tomatpuré
  • 6 dl
    vann
  • 1 stk
    kjøttbuljong , terning
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
  • 1 dl
    parmesan , revet
  • 20 stk
    cherrytomater , delt i to
  • 2 dl
    ruccola

Slik gjør du det

  1. 1

    Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter eller til løken er myk. Tilsett kjøttdeig og stek videre i 3 minutter, eller til deigen er godt brunet.

  2. 2

    Ha over ris og tomatpuré, og surr videre i 1 minutt.

  3. 3

    Bland vann og buljongterning. Tilsett buljong i risottoen og kok på lav varme i ca. 20 minutter, eller til risen er ferdig.

  4. 4

    Smak til risottoen med salt og pepper og tilsett smør og parmesan. Server med tomat og ruccola.

Tips

Server gjerne med pesto eller balsamicosirup for ekstra smak.

Del denne oppskriften: