Risotto med kjøttdeig og tomat

Risotto med kjøttdeig og tomat

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 30 min
En mesterlig rett, der ris og kjøttdeig kokes i samme gryte og serveres med knasende tomater og ruccola. Vel bekomme.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk , hakket
2 fedd hvitløksfedd , finhakket
1 ss TINE Meierismør til steking
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
3 dl risottoris , ukokt
3 ss tomatpuré
6 dl vann
1 stk kjøttbuljong , terning
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør
1 dl parmesan , revet
20 stk cherrytomater , delt i to
2 dl ruccola

Slik gjør du det

    1. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter eller til løken er myk. Tilsett kjøttdeig og stek videre i 3 minutter, eller til deigen er godt brunet.
    2. Ha over ris og tomatpuré, og surr videre i 1 minutt.
    3. Bland vann og buljongterning. Tilsett buljong i risottoen og kok på lav varme i ca. 20 minutter, eller til risen er ferdig.
    4. Smak til risottoen med salt og pepper og tilsett smør og parmesan. Server med tomat og ruccola.
Tips!

Server gjerne med pesto eller balsamicosirup for ekstra smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Håkon Grøholdt

    2 år siden
    Prøvd med grøtris i denne oppskriften. Blei minst like bra som med risottoris.

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Håkon, Takk for tipset, dette må jeg prøve :)

      Kommenter  (0)


  • Mia

    4 år siden
    Jeg har kjøpt gallo risotto, men den er helt hard og henger sammen. Hvordan måler jeg opp 3 dl da?

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Mia Pakken skal være vakumert og derfor blir den tettpakket og hard, om den fortsatt er det når du har åpnet plasten, er det noe feil med råvaren. Jeg ville ha levert den tilbake til butikken.

      Kommenter  (11)


  • Marianne fossneset

    4 år siden
    Kan denne fryses

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Marianne, Ja, den kan fryses :)

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat