Risotto med kjøttdeig og tomat

Risotto med kjøttdeig og tomat

8
  • Enkel
  • 30 min
En mesterlig rett, der ris og kjøttdeig kokes i samme gryte og serveres med knasende tomater og ruccola. Vel bekomme.

Ingredienser

1 stk løk , hakket
2 fedd hvitløksfedd , finhakket
1 ss TINE Meierismør til steking
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
3 dl risottoris , ukokt
3 ss tomatpuré
6 dl vann
1 stk kjøttbuljong , terning
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør
1 dl parmesan , revet
20 stk cherrytomater , delt i to
2 dl ruccola

Slik gjør du det

    1. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter eller til løken er myk. Tilsett kjøttdeig og stek videre i 3 minutter, eller til deigen er godt brunet.
    2. Ha over ris og tomatpuré, og surr videre i 1 minutt.
    3. Bland vann og buljongterning. Tilsett buljong i risottoen og kok på lav varme i ca. 20 minutter, eller til risen er ferdig.
    4. Smak til risottoen med salt og pepper og tilsett smør og parmesan. Server med tomat og ruccola.
Tips

Server gjerne med pesto eller balsamicosirup for ekstra smak.

Kommentarer

  • mari

    3 måneder siden
    hei! kan man lage denn med byggryn ? isåfall hvordan mengde ?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Byggrynsrisotto, eller byggotto som det også kan kalles, er mulig å lage. Det er nok ca like stor mengde, men greit å følge med på slutten av koketiden, så den ikke blir for tynn. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat