Ravioli med fløtesaus

Ravioli med fløtesaus

6
67
Middels60 min
Se Ida Fladen og kokken Roland lage hjemmelaget pasta ravioli med fløtesaus. Denne enkle raviolien smaker deilig friskt av sitron, kremost og spinat. 

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 3 stk
  egg
 • 300 g
  hvetemel , gjerne pizza- og pastamel tipo-00

Fyll

Saus

Slik gjør du det

 1. 1

  Kjør egg og mel til en deig i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha deigen ut på et melet bord og kna deigen til smidig, ca. 15 minutter. Pakk i plast og la hvile i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

  Tips

  Har du ikke en kjøkkenmaskin kan du helle melet ut på et bord, lage en grop i midten og knekke egg i gropen. Bruk en gaffel og visp eggene sammen mens du gradvis rører inn mere og mere mel fra kantene. Når deigen begynner å bli tørr nok, kan du kna den med hendene til en samlet deig. Elt deigen til den er myk og smidig, ca. 20 minutter. 

 2. 2

  Lag fyllet ved å raskt posjere spinat i lettsaltet kokende vann, ca. 30 sekunder. Løft opp med en hullsleiv og ha over i iskaldt vann. Klem vannet ut og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad samme med kremost, finrevet sitronskall, sitronsaft, salt, pepper.

  Tips

  Ravioli kan fylles med mye forskjellig. Du kan f.eks. blande kremost og pesto eller bare fylle dem med kremost med urter. 

 3. 3

  Del pastadeigen i to og kjør hver del gjennom en pastamaskin på den videste/tykkeste settingen, en av gangen. Dekk den deigen av delen du ikke jobber med i plast.

 4. 4

  Brett deigen i to og kjør igjen, gjenta 5-6 ganger, før du gradvis reduserer tykkelsen ved å kjøre deigen gjennom de forskjellige settingene til ønsket tykkelse. Ravioli skal være så tynn som mulig, men uten at det blir hull. Dekk platene med våte håndklær så de ikke tørker inn. Gjenta med den andre delen.

 5. 5

  Legg skjeer, ca. 1 ts, med fyll utover en pastaplate. Pensle mellomrommene med lettpisket egg eller vann. Legg den andre pastaplaten over og klem godt ned rundt fyllet. Pass på at det ikke er luftlommer for da kan de sprekke. Bruk en skarp kniv eller pizzarulle og skjær mellom ravioliene til små firkanter. Pass på et det er godt med kant rundt fyllet.

 6. 6

  Finhakk løk og hvitløk og fres i en panne med smør. Finhakk bacon i biter og stek med løken. Hell over fløte og la småkoke noen minutter så sausen tykner. Rør inn revet parmesan og smak til med salt, pepper, finrevet sitronskall og -saft.

 7. 7

  Kok opp en stor gryte med vann og kok pastaen al dente, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv og flytt raviolien rett over på tallerken eller i sausen og server.

Tips

Du kan droppe å lage pasta til ravioli. Kjør den gjennom spagettivalsen på pastamaskinen og server den med fløtesausen. Har du ikke pastamaskin kan du kjevle deigen så tynn som mulig på et melet bord, rulle den forsiktig sammen og skjære i strimler til bred spagetti, papardelle. 

Del denne oppskriften: