Mac´n´cheese med Jarlsberg XO og oksehaleragu

Mac’n’cheese med oksehaleragu

0
5
Enkel240 min
Dette må være den optimale høstretten; deilig kremet mac’n’cheese med langtidskokt oksehaleragu. Dette er comfort food, eller kosemat, på sitt beste.

Ingredienser

Antall porsjoner

Oksehaleragu

  • 2 kg
    oksehale
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 4 dl
    hermetiske tomater
  • 3 ½ dl
    kraft av oksehale

Til servering

  • 1 kopp
    bladpersille
  • 1 kopp
    parmesan
  • ½ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok oksehalene i nok vann til å dekke dem i minst 3 timer. Legg gjerne i noen rotgrønnsaker for å gi kraften ekstra smak. Sil kraften og pill kjøttet fra oksehalene.

  2. 2

    Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med smør til blankt. Del gulrøtter i små biter og rør inn med tomatpuré. Fres i 1 minutt. Hell i hermetiserte tomater og kraft, og kok opp. La småkoke i ca. 15 minutter eller til sausen har tyknet. Rør inn oksehalekjøttet og hold varm.

  3. 3

    Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel.

  4. 4

    Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.

  5. 5

    Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn eggeplomme og sennep og smak til med salt og pepper.

  6. 6

    Vend makaroni inn i sausen og server toppet med oksehaleragu, hakket bladpersille, revet parmesan og nykvernet pepper.

Del denne oppskriften: