Mac’n’cheese med oksehaleragu
Enkel•240 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlmakaroni
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
3 dl
-
1 dl
-
1 ½ dlJarlsberg® XO
-
1 ½ dlskarp TINE® Norsk Cheddar
-
1 stkeggeplomme
-
2 tsDijonsennep
Oksehaleragu
-
2 kgoksehale
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
2 stkgulrøtter
-
1 sstomatpuré
-
4 dlhermetiske tomater
-
3 ½ dlkraft av oksehale
Til servering
-
1 koppbladpersille
-
1 koppparmesan
-
½ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Kok oksehalene i nok vann til å dekke dem i minst 3 timer. Legg gjerne i noen rotgrønnsaker for å gi kraften ekstra smak. Sil kraften og pill kjøttet fra oksehalene.
-
2
Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med smør til blankt. Del gulrøtter i små biter og rør inn med tomatpuré. Fres i 1 minutt. Hell i hermetiserte tomater og kraft, og kok opp. La småkoke i ca. 15 minutter eller til sausen har tyknet. Rør inn oksehalekjøttet og hold varm.
-
3
Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel.
-
4
Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
-
5
Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn eggeplomme og sennep og smak til med salt og pepper.
-
6
Vend makaroni inn i sausen og server toppet med oksehaleragu, hakket bladpersille, revet parmesan og nykvernet pepper.