Mac´n´cheese med Jarlsberg XO og oksehaleragu

Mac’n’cheese med oksehaleragu

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 240 min
Dette må være den optimale høstretten; deilig kremet mac’n’cheese med langtidskokt oksehaleragu. Dette er comfort food, eller kosemat, på sitt beste.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dl makaroni
2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dl TINE Kremfløte
1 ½ dl Jarlsberg® XO 15 mndr
1 ½ dl skarp cheddar
1 stk eggeplomme
2 ts Dijonsennep

Oksehaleragu

2 kg oksehale
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør
2 stk gulrøtter
1 ss tomatpuré
4 dl hermetiske tomater
3 ½ dl kraft av oksehale

Til servering

1 kopp bladpersille
1 kopp parmesan
½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Kok oksehalene i nok vann til å dekke dem i minst 3 timer. Legg gjerne i noen rotgrønnsaker for å gi kraften ekstra smak. Sil kraften og pill kjøttet fra oksehalene.
    2. Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med smør til blankt. Del gulrøtter i små biter og rør inn med tomatpuré. Fres i 1 minutt. Hell i hermetiserte tomater og kraft, og kok opp. La småkoke i ca. 15 minutter eller til sausen har tyknet. Rør inn oksehalekjøttet og hold varm.
    3. Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel.
    4. Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
    5. Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn eggeplomme og sennep og smak til med salt og pepper.
    6. Vend makaroni inn i sausen og server toppet med oksehaleragu, hakket bladpersille, revet parmesan og nykvernet pepper.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat