
Mac’n’cheese med oksehaleragu
Dette må være den optimale høstretten; deilig kremet mac’n’cheese med langtidskokt oksehaleragu. Dette er comfort food, eller kosemat, på sitt beste.

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ingredienser
Oksehaleragu
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Kok oksehalene i nok vann til å dekke dem i minst 3 timer. Legg gjerne i noen rotgrønnsaker for å gi kraften ekstra smak. Sil kraften og pill kjøttet fra oksehalene.
- 2
Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med smør til blankt. Del gulrøtter i små biter og rør inn med tomatpuré. Fres i 1 minutt. Hell i hermetiserte tomater og kraft, og kok opp. La småkoke i ca. 15 minutter eller til sausen har tyknet. Rør inn oksehalekjøttet og hold varm.
- 3
Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel.
- 4
Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
- 5
Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn eggeplomme og sennep og smak til med salt og pepper.
- 6
Vend makaroni inn i sausen og server toppet med oksehaleragu, hakket bladpersille, revet parmesan og nykvernet pepper.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

