Skip to main content

Mac’n’cheese med oksehaleragu

Enkel
4t

Dette må være den optimale høstretten; deilig kremet mac’n’cheese med langtidskokt oksehaleragu. Dette er comfort food, eller kosemat, på sitt beste.

3.8
(5)
Next ImageMac’n’cheese med oksehaleragu

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

5 dl
makaroni
2 ss
hvetemel
1.5 dl
Jarlsberg® XO
1 stk
eggeplomme
2 ts
Dijonsennep

Oksehaleragu

2 kg
oksehale
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
2 stk
gulrot
1 ss
tomatpuré
4 dl
hermetiske tomater
3.5 dl
kraft av oksehale

Til servering

1 kopp
bladpersille
1 kopp
parmesan
0.5 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok oksehalene i nok vann til å dekke dem i minst 3 timer. Legg gjerne i noen rotgrønnsaker for å gi kraften ekstra smak. Sil kraften og pill kjøttet fra oksehalene.

  2. Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med smør til blankt. Del gulrøtter i små biter og rør inn med tomatpuré. Fres i 1 minutt. Hell i hermetiserte tomater og kraft, og kok opp. La småkoke i ca. 15 minutter eller til sausen har tyknet. Rør inn oksehalekjøttet og hold varm.

  3. Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel.

  4. Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.

  5. Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn eggeplomme og sennep og smak til med salt og pepper.

  6. Vend makaroni inn i sausen og server toppet med oksehaleragu, hakket bladpersille, revet parmesan og nykvernet pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter