Pastaform med pølse og brokkoli
Enkel•30 min min
Dette er en oppskrift på en smakfull formrett som hele familien kommer til å elske. I denne gratinerte middagen passer det fint å bruke restemat, som salamipølse, kokt skinke og lignende.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gtørr penne eller annen pasta
-
1 stkbrokkoli
-
350 gpølser , gjerne smaksrike
-
4 stkegg
-
4 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 dl
Tilbehør: Frisk tomatsalat
-
250 gtomater
-
½ stkrødløk
-
½ pottegressløk
-
1 sssitronsaft
-
1 ssolivenolje
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Kok pastaen til den er al dente. Det vil si med litt tyggemotstand. Legg i buketter av brokkolien når det er igjen noen minutter av koketiden. La det renne av i et dørslag.
-
3
Skjær pølsene i skiver. Visp sammen egg, melk og halvparten av osten med en gaffel, tilsett salt og pepper.
-
4
Hell den avrente pastaen og brokkolien i bunnen av en ildfast form. Legg i pølsene og hell over eggblandingen. Strø resten av osten på toppen.
-
5
Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips
Server gjerne hvitløksbrød ved siden av.
-
6
Kutt tomater i skiver og rødløk i ringer og legg i en skål. Kutt gressløk og strø over. Ringle over sitronsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper, og server!