Pastaform med pølse og brokkoli

Pastaform med pølse og brokkoli

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 40 min
Dette er en oppskrift på en smakfull formrett som hele familien kommer til å elske. I denne gratinerte middagen passer det fint å bruke restemat, som salamipølse, kokt skinke og lignende.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
300 g tørr penne eller annen pasta
1 stk brokkoli
3 stk pølser , gjerne smaksrike
4 stk egg
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type
¼ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 dl Jarlsberg® Revet eller annen god ost
4 stk tomater , stekte

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Kok pastaen som anvist på pakken, og legg i buketter av brokkolien når det er igjen noen minutter av koketiden. La det renne av i et dørslag.
    3. Skjær pølsene i skiver. Visp sammen egg og melk med en gaffel, tilsett salt og pepper.
    4. Hell den avrente pastaen og brokkolien i bunnen av en ildfast form. Legg i pølsene og hell over eggblandingen. Strø osten på toppen.
    5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. La tomatene steke med i ovnen de siste 5 minuttene. Server dem ved siden av gratengen.
      Tips!

      Server gjerne hvitløksbrød ved siden av.

Tips!

Bruk gjerne fullkornspasta. Da får du verdifulle næringstoffer og ekstra fiber. Har du matintoleranse, kan du finne pasta uten både gluten og egg i de fleste matbutikker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Henrik Gifstad

    4 dager siden
    Eg synes at denne gryta va jevli go

    Kommenter  (0)


  • Per Hadland

    3 år siden
    Dette var tørt og med lite smak.

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Per, Denne pastaformen skal ikke være flytende, men litt fast i konsistensen. Dersom du ønsker å ha den mer flytende så kan du øke sausmengden noe, eller rett og slett servere den med rømme til :)

      Kommenter  (4)


  • Ellie

    4 år siden
    Rask og enkel hverdagsmiddag - kan varieres veldig enkelt! Jeg brukte mindre pasta og mer grønnsaker for en litt sunnere variant.

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Elise, Supert å bruke mer grønnsaker for et sunnere alternativ:)

      Kommenter  (6)


  • Benten

    5 år siden
    God hverdagsmiddag evt. Kveldsrett. Jeg brukte wienerpølser siden jeg hadde en åpnet pakke i kjøleskapet. Salt utelot jeg, men brukte rikelig med hvit pepper og provence-krydder. Neste gang skal jeg bytte ut broccolien med erter

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Gode tips her! Tusen takk! Morsomt når man finner en oppskrift man kan gjøre varainter av. Ha en riktig god dag!

      Kommenter  (12)


Det er mye kjærlighet i god mat