Håndkle og blad
Pastaform med pølse og brokkoli
(154154)

Pastaform med pølse og brokkoli

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på en smakfull formrett som hele familien kommer til å elske. I denne gratinerte middagen passer det fint å bruke restemat, som salamipølse, kokt skinke og lignende.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
300 gtørr penne eller annen pasta
1 stkbrokkoli
3 stkpølser, gjerne smaksrike
4 stkegg
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type
¼ tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 dlJarlsberg® Revet eller annen god ost
4 stktomater, stekte
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Kok pastaen som anvist på pakken, og legg i buketter av brokkolien når det er igjen noen minutter av koketiden. La det renne av i et dørslag.
    3. Skjær pølsene i skiver. Visp sammen egg og melk med en gaffel, tilsett salt og pepper.
    4. Hell den avrente pastaen og brokkolien i bunnen av en ildfast form. Legg i pølsene og hell over eggblandingen. Strø osten på toppen.
    5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. La tomatene steke med i ovnen de siste 5 minuttene. Server dem ved siden av gratengen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne hvitløksbrød ved siden av.

Blått hjerte
Tips!

Bruk gjerne fullkornspasta. Da får du verdifulle næringstoffer og ekstra fiber. Har du matintoleranse, kan du finne pasta uten både gluten og egg i de fleste matbutikker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat