Pastaform med pølse og brokkoli

Pastaform med pølse og brokkoli

7
161
Enkel40 min
Dette er en oppskrift på en smakfull formrett som hele familien kommer til å elske. I denne gratinerte middagen passer det fint å bruke restemat, som salamipølse, kokt skinke og lignende.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    tørr penne eller annen pasta
  • 1 stk
    brokkoli
  • 3 stk
    pølser , gjerne smaksrike
  • 4 stk
    egg
  • 4 dl
    TINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen type
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 1 dl
    Jarlsberg® Revet eller annen god ost
  • 4 stk
    tomater , stekte

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Kok pastaen som anvist på pakken, og legg i buketter av brokkolien når det er igjen noen minutter av koketiden. La det renne av i et dørslag.

  3. 3

    Skjær pølsene i skiver. Visp sammen egg og melk med en gaffel, tilsett salt og pepper.

  4. 4

    Hell den avrente pastaen og brokkolien i bunnen av en ildfast form. Legg i pølsene og hell over eggblandingen. Strø osten på toppen.

  5. 5

    Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. La tomatene steke med i ovnen de siste 5 minuttene. Server dem ved siden av gratengen.

    Tips

    Server gjerne hvitløksbrød ved siden av.

Tips

Bruk gjerne fullkornspasta. Da får du verdifulle næringstoffer og ekstra fiber. Har du matintoleranse, kan du finne pasta uten både gluten og egg i de fleste matbutikker.

Del denne oppskriften: