
Pastaform med pølse og brokkoli
Enkel•40 min min
Dette er en oppskrift på en smakfull formrett som hele familien kommer til å elske. I denne gratinerte middagen passer det fint å bruke restemat, som salamipølse, kokt skinke og lignende.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gtørr penne eller annen pasta
-
1 stkbrokkoli
-
3 stkpølser , gjerne smaksrike
-
4 stkegg
-
4 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen type
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 dlJarlsberg® Revet eller annen god ost
-
4 stktomater , stekte
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Kok pastaen som anvist på pakken, og legg i buketter av brokkolien når det er igjen noen minutter av koketiden. La det renne av i et dørslag.
-
3
Skjær pølsene i skiver. Visp sammen egg og melk med en gaffel, tilsett salt og pepper.
-
4
Hell den avrente pastaen og brokkolien i bunnen av en ildfast form. Legg i pølsene og hell over eggblandingen. Strø osten på toppen.
-
5
Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. La tomatene steke med i ovnen de siste 5 minuttene. Server dem ved siden av gratengen.
Tips
Server gjerne hvitløksbrød ved siden av.