Skip to main content

Pasta med valnøttsaus

Enkel
20min

I en travel hverdag er det supert å lage enkle pastaretter. Her har du oppskrift på en kjapp og mettende vegetarisk pastarett med smakfull valnøttsaus.

4.0
(39)
Next ImagePasta med valnøttsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g
pinjekjerner
400 g
tagliatelle eller annen god pasta
200 g
sukkererter

Valnøttsaus

150 g
valnøtter
1 stk
finhakket hvitløksfedd
2 ss
olivenolje
0.25 ts
havsalt
0.25 ts
nykvernet pepper
3 dl
TINE® Matfløte eller Kremfløte

Til servering

50 g
Revet JARLSBERG® eller annen god ost
100 g
spirer
10 stk
hakkede valnøtter til pynt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels varme.

  2. Kok pastaen "al dente" i godt saltet vann. Kok sukkerertene ved siden av.

  3. Ha deretter pinjekjerner og valnøtter, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en food processor.

  4. Kok opp fløten, slå den over nøttene og miks til en nesten glatt saus. Bland valnøttsausen med den nykokte pastaen.

  5. Server pastaen med revet ost, sukkererter, spirer og hakkede valnøtter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ønsker kjøtt til denne pastaretten, smaker kylling, strimlet skinke eller bacon godt i.

 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter