Pasta med kjøttsaus og revet Østavind®

Pasta med kjøttsaus og Østavind®

2
7
Enkel30 min
Pasta med kjøttsaus og revet ost er aldri feil. Østavind smaker fantastisk på toppen av en litt kraftig saus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    løk
  • 800 g
    karbonadedeig
  • 2 ss
    olivenolje
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 2 stilker
    stangselleri
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 5 dl
    oksekraft
  • 2 bokser
    hermetiske tomater
  • 2 stk
    laurbærblader
  • 3 stilker
    frisk timian
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 600 g
    båndspagetti
  • 300 g
  • 4 stilker
    frisk basilikum

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk hvitløk og løk, og fres i en varm, tykkbunnet kjele med olje, ca. 2 minutter. Ha i karbonadedeig og fres videre mens kjøttet hakkes i biter, ca. 5 minutter.

    Tips

    Bytter du ut kjøttdeigen med pulled pork eller langtidskokt oksekjøtt, blir hverdagsmiddagen raskt til festmat.  

  2. 2

    Del gulrot og selleri i små terninger og tilsett med tomatpuré. Fres under omrøring i 1-2 minutter.

  3. 3

    Hell over oksekraft og hermetiserte tomater, og tilsett laurbærblad og timian. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Rør underveis så det ikke setter seg fast. Smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Kok båndspagetti etter anvisning på pakken. Vend kokt pasta med sausen, og flak over masse Østavind ved servering. Pynt med litt frisk basilikum.

Tips

Du får fine osteflak ved å bruke en potet- eller grønnsaksskreller eller bare en ostehøvel. 

Del denne oppskriften: