Pasta med kjøttsaus og Østavind®
Enkel•30 min min
Pasta med kjøttsaus og revet ost er aldri feil. Østavind smaker fantastisk på toppen av en litt kraftig saus.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkhvitløksfedd
-
1 stkløk
-
800 gkarbonadedeig
-
2 ssolivenolje
-
3 stkgulrøtter
-
2 stilkerstangselleri
-
2 sstomatpuré
-
5 dloksekraft
-
2 bokserhermetiske tomater
-
2 stklaurbærblader
-
3 stilkerfrisk timian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
600 gbåndspagetti
-
300 g
-
4 stilkerfrisk basilikum
Slik gjør du det
-
1
Finhakk hvitløk og løk, og fres i en varm, tykkbunnet kjele med olje, ca. 2 minutter. Ha i karbonadedeig og fres videre mens kjøttet hakkes i biter, ca. 5 minutter.
Tips
Bytter du ut kjøttdeigen med pulled pork eller langtidskokt oksekjøtt, blir hverdagsmiddagen raskt til festmat.
-
2
Del gulrot og selleri i små terninger og tilsett med tomatpuré. Fres under omrøring i 1-2 minutter.
-
3
Hell over oksekraft og hermetiserte tomater, og tilsett laurbærblad og timian. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Rør underveis så det ikke setter seg fast. Smak til med salt og pepper.
-
4
Kok båndspagetti etter anvisning på pakken. Vend kokt pasta med sausen, og flak over masse Østavind ved servering. Pynt med litt frisk basilikum.