Mac´n´cheese med blåmuggost
En frisk variant med knasende salat av eple, selleri og valnøtter på toppen av et gratinert ostelokk. Med blåmuggost i sausen blir dette en fantastisk opplevelse.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 5 dl makaroni
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1.5 dl Norzola®
- 1.5 dl Gruyère
- 2 ts Dijonsennep
Til gratinering
- 2 dl brødrasp
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 dl parmesan
Salat av eple og selleri
- 2 stykk syrlige eple
- 3 stykk stilker selleri
- 0.5 stykk fennikel
- 2 ss olje, bruk den du liker best
- 0.5 stykk sitron
- 50 g valnøtter
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 250 grader eller bruk grillelementet.
2
Fres brødrasp i en panne med litt smør til gyllen og blank. Ha over i en bolle og vend med revet parmesan.
3
Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
4
Smuldre Norzola og riv gruyeren. Rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn sennep og smak til med salt og pepper.
5
Vend makaroni inn i sausen. Ha makaronien i en ildfast form, strø over brødrasp og parmesan, og stek i ovnen til toppen er gyllen.
6
Skjær epler, selleri og fennikel i tynne skiver og grovhakk valnøttene. Bland med olje og sitronsaft. Server mac´n´cheese med salaten oppå.