Håndkle og blad
Lasagne med kjøtt- og grønnsakssaus
(1212)

Lasagne med kjøtt- og grønnsakssaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En lasagneoppskrift med mange sunne grønnsaker i tomatsausen, er populær hverdagsmat. Dette er en kraftig og mettende rett, med smak av Italia.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser og en ildfast form, 20x30 centimeter

Kjøtt- og grønnsakssaus:

2 ssTINE Meierismør
1 stkløk, hakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
3 stkgulrøtter, revet
½ stksquash, revet
2 sstomatpuré
1 bokshermetiske tomater
½ tssalt
¼ tspepper
400 gkjøttdeig

Ostesaus:

4 dlTINE Crème Fraîche Original
¼ tsmalt muskat
6 dlTINE Revet Ost Original

Tilbehør:

10 stklasagneplater
12 stkcherrytomater, delt i to
3 stkvårløk, finsnittet
2 ssolivenolje
1 ssvineddik
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Smelt smør i en gryte. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt på middels varme, i ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré og fres i 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, salt og pepper, og la småkoke på middels varme i et par minutter. Kjør sausen glatt med stavmikser.
    3. Brun kjøttdeig i resten av smøret, i en stekepanne på høy varme. Smak til med salt og pepper. Bland med tomatsausen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Sausen blir enda bedre om den får koke lenger, så om du har mer tid kan den småputre i ca. 20 minutter.

    4. Bland sammen crème fraîche, muskat og revet ost.
    5. Smør en ildfast form, og legg et tynt lag kjøttsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.
    6. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, til lasagnen er gjennomvarm og osten er smeltet. Bland tomater, vårløk, olivenolje og eddik, og server til.
Blått hjerte
Tips!

Lager du en ekstra stor porsjon, har familien middag i flere dager.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat