Lasagne med kjøtt- og grønnsakssaus
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøtt- og grønnsakssaus:
-
2 ss
-
1 stkløk , hakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
3 stkgulrøtter , revet
-
½ stksquash , revet
-
2 sstomatpuré
-
1 bokshermetiske tomater
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
400 gkjøttdeig
Ostesaus:
-
4 dl
-
¼ tsmalt muskat
-
6 dl
Tilbehør:
-
10 stklasagneplater
-
12 stkcherrytomater , delt i to
-
3 stkvårløk , finsnittet
-
2 ssolivenolje
-
1 ssvineddik
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
-
2
Smelt smør i en gryte. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt på middels varme, i ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré og fres i 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, salt og pepper, og la småkoke på middels varme i et par minutter. Kjør sausen glatt med stavmikser.
-
3
Brun kjøttdeig i resten av smøret, i en stekepanne på høy varme. Smak til med salt og pepper. Bland med tomatsausen.
Tips
Sausen blir enda bedre om den får koke lenger, så om du har mer tid kan den småputre i ca. 20 minutter.
-
4
Bland sammen crème fraîche, muskat og revet ost.
-
5
Smør en ildfast form, og legg et tynt lag kjøttsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.
-
6
Stek i ovnen i ca. 15 minutter, til lasagnen er gjennomvarm og osten er smeltet. Bland tomater, vårløk, olivenolje og eddik, og server til.