Gratinert makaroni med kjøttdeig

Gratinert makaroni med kjøttdeig

16
336
Enkel30 min
Denne hverdagsretten kan fort bli en favoritt hos de minste i familien. Smaken er mild, og grønnsakene er lurt inn.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    fullkornsmakaroni , ukokt
  • 400 g
    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 20 stk
    cherrytomater , delt i to
  • 200 g
    gulrøtter , delt i tynne skiver
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    tørket timian
  • 200 g
  • 2 stilker
    frisk timian til topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm stekeovnen til 200 °C.

  2. 2

    Kok fullkornsmakaroni etter anvisning på pakken.

  3. 3

    Stek kjøttdeig eller karbonadedeig i smør i en stekepanne i ca. 4 minutter med salt, pepper og tørket timian til deigen er godt brunet.

    Tips

    Du kan også bruke kylling- eller svinedeig i denne oppskriften.

  4. 4

    Fordel kokt makaroni og kjøttdeig i en smurt ildfast form sammen med tomat og gulrot. Strø over ost.

    Tips

    I denne retten kan du enkelt tilsette mer grønnsaker for mer smak.

  5. 5

    Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Topp med frisk timian og server!

Tips

Server gjerne med en blandet, frisk salat.

Del denne oppskriften: