
Gratinert makaroni med kjøttdeig
Enkel•30 min min
Denne hverdagsretten kan fort bli en favoritt hos de minste i familien. Smaken er mild, og grønnsakene er lurt inn.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 dlmakaroni , ukokt
-
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
20 stkcherrytomater , delt i to
-
2 poserknaskegulrøtter , delt i to
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 sstørket timian
-
200 g
Slik gjør du det
-
1
Varm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Tips
Bruk fullkornsmakaroni hvis du ønsker en litt sunnere rett.
-
3
Stek kjøttdeig eller karbonadedeig i smør i en stekepanne i ca. 4 minutter, til deigen er godt brunet.
Tips
Bruk gjerne kylling- eller svinedeig
-
4
Fordel kokt makaroni og kjøttdeig i en smurt ildfast form, sammen med tomat og gulrot. Krydre med salt, pepper og timian, og strø over ost.
-
5
Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.