
Gratinert makaroni med kjøttdeig
Enkel•30 min min
Denne hverdagsretten kan fort bli en favoritt hos de minste i familien. Smaken er mild, og grønnsakene er lurt inn.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 gfullkornsmakaroni , ukokt
-
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
20 stkcherrytomater , delt i to
-
200 ggulrøtter , delt i tynne skiver
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 sstørket timian
-
200 g
-
2 stilkerfrisk timian til topping
Slik gjør du det
-
1
Varm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Kok fullkornsmakaroni etter anvisning på pakken.
-
3
Stek kjøttdeig eller karbonadedeig i smør i en stekepanne i ca. 4 minutter med salt, pepper og tørket timian til deigen er godt brunet.
Tips
Du kan også bruke kylling- eller svinedeig i denne oppskriften.
-
4
Fordel kokt makaroni og kjøttdeig i en smurt ildfast form sammen med tomat og gulrot. Strø over ost.
Tips
I denne retten kan du enkelt tilsette mer grønnsaker for mer smak.
-
5
Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Topp med frisk timian og server!