Carbonaragrateng

Carbonaragrateng

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk
1 pakke bacon (ca. 150 gram)
250 g frossen spinat (opptint)
200 g Jarlsberg® Revet
1 ts salt
¼ ts pepper
250 g pasta (f.eks. skruer)

Ostesaus:

1 ½ ss TINE Meierismør
1 ½ ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dl TINE Matfløte
1 stk eggeplomme
1 dl Jarlsberg® Revet (gjerne lagret)
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ss hakket persille

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.
    3. Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.
    4. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.
    5. Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.
Tips!

Denne ovnsretten er perfekt å lage når du har igjen pastarester.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat