Carbonaragrateng

(83)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 pakkebacon (ca. 150 gram)
250 gfrossen spinat (opptint)
200 gJarlsberg® Revet
1 tssalt
¼ tspepper
250 gpasta (f.eks. skruer)

Ostesaus:

1 ½ ssTINE Meierismør
1 ½ sshvetemel
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dlTINE Matfløte
1 stkeggeplomme
1 dlJarlsberg® Revet (gjerne lagret)
1 tssalt
¼ tspepper
Littklippet persille

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.
    3. Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.
    4. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.
    5. Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.

Tips:

Denne ovnsretten er perfekt å lage når du har igjen pastarester.

Kommentarer

  Legg til kommentar