Skip to main content

Carbonaragrateng

Enkel
40min

Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.

3.7
(180)
Next ImageCarbonaragrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
1 pakke
bacon (ca. 150 gram)
250 g
frossen spinat (opptint)
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
250 g
pasta (f.eks. skruer)

Ostesaus:

1.5 ss
hvetemel
1 stk
eggeplomme
1 dl
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
hakket persille

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

  2. Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.

  3. Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.

  4. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.

  5. Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne ovnsretten er perfekt å lage når du har igjen pastarester.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter