Carbonaragrateng
Enkel•40 min min
Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 pakkebacon (ca. 150 gram)
-
250 gfrossen spinat (opptint)
-
200 g
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
250 gpasta (f.eks. skruer)
Ostesaus:
-
1 ½ ss
-
1 ½ sshvetemel
-
3 dl
-
3 dl
-
1 stkeggeplomme
-
1 dlTINE® Ekte Revet Ost 4 oster (gjerne lagret)
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
1 sshakket persille
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
-
2
Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.
-
3
Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.
-
4
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.
-
5
Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.