
Carbonaragrateng
Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Ostesaus:
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- 2
Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.
- 3
Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.
- 4
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.
- 5
Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.
Tips
Denne ovnsretten er perfekt å lage når du har igjen pastarester.