Carbonaragrateng
Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 1 pakke bacon, (ca. 150 gram)
- 250 g frossen spinat, (opptint)
- 200 g TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 250 g pasta, (f.eks. skruer)
Ostesaus:
- 1.5 ss TINE® Meierismør
- 1.5 ss hvetemel
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 3 dl TINE® Matfløte
- 1 stykk eggeplomme
- 1 dl TINE® Ekte Revet Ost 4 oster, (gjerne lagret)
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss hakket persille
Slik gjør du
1
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
2
Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.
3
Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.
4
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.
5
Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.
TipsDenne ovnsretten er perfekt å lage når du har igjen pastarester.