Håndkle og blad
Turpannekaker med fenalår
(88)

Turpannekaker med fenalår

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse pannekakene fylt med pesto, fenalår og rømme er perfekt nistemat på tur. Pannekakerøren kan også fylles på flaske og stekes over bålet, bålpannekaker er fantastisk på tur.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

3 ssTINE Meierismør
3 dlTINE Kremfløte
2 dlvann
3 stkegg
1 dlsammalt hvete, grov
2 dlhvetemel
1 dlhavregryn
½ tssalt

Fyll

200 gfenalår i skiver
½ stkpurre
4 sspesto
1 begerTINE Lettrømme 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte, tilsett fløte og vann og pisk inn egg.
    2. Ha mel, havregryn og salt i en bolle og pisk inn fløteblandingen til du har en glatt røre. La hvile i minimum 20 minutter.
    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
    4. Smør hver pannekake med litt pesto. Fordel skivet fenalår, hakket purre og rømme utover og brett i fire.
      Blått hjerte
      Tips!

      Disse pannekakene kan også fylles med brunost slik at du har til dessert også.

Blått hjerte
Tips!

Lag gjerne disse pannekakene hjemme før du går på tur og pakk dem ned, men det kan også være hyggelig å steke dem ute i naturen om man har et kokeapparat eller bålmuligheter. Fyll røren på en plastflaske og ta den med i sekken.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat