Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Turpannekaker med fenalår

Enkel
40min

Disse pannekakene fylt med pesto, fenalår og rømme er perfekt nistemat på tur. Pannekakerøren kan også fylles på flaske og stekes over bålet, bålpannekaker er fantastisk på tur.

4.5
(11)
Next ImageTurpannekaker med fenalår

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
vann
3 stk
egg
1 dl
sammalt hvete, grov
2 dl
hvetemel
1 dl
havregryn
0.5 ts
salt

Fyll

200 g
fenalår i skiver
0.5 stk
purre
4 ss
pesto

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en gryte, tilsett fløte og vann og pisk inn egg.

  2. Ha mel, havregryn og salt i en bolle og pisk inn fløteblandingen til du har en glatt røre. La hvile i minimum 20 minutter.

  3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

  4. Smør hver pannekake med litt pesto. Fordel skivet fenalår, hakket purre og rømme utover og brett i fire.

    Tips

    Disse pannekakene kan også fylles med brunost slik at du har til dessert også.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne disse pannekakene hjemme før du går på tur og pakk dem ned, men det kan også være hyggelig å steke dem ute i naturen om man har et kokeapparat eller bålmuligheter. Fyll røren på en plastflaske og ta den med i sekken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter