Gratinerte pannekaker med kylling

Gratinerte pannekaker med kylling

0
80
Enkel40 min
Oppskrift på fylte pannekaker med kylling, grønnsaker og en ostesaus laget med Snøfrisk® er et middagstips som smaker godt for både barn og voksne.

Ingredienser

Antall stykker

Fyll

Topping

Slik gjør du det

 1. 1

  Pisk egg med melk og bland inn mel og salt. Visp til en klumpfri røre og la svelle på benken i 20 minutter. Smelt smør og rør inn.

 2. 2

  Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

 3. 3

  Sett ovnen på 200 °C. Del kyllingfilet i biter og stek i smør i en panne til gylne og akkurat gjennomstekt, 6-8 minutter. Tilsett hakket vårløk, erter, salt og pepper og rør til varmt, ca. 5 minutter.

 4. 4

  Rør inn snøfrisk vann og buljong til en kremet saus. Smør en ildfast form med smør og fyll pannekaker med kyllingfyllet. Rull sammen hver pannekake og legg side om side i formen. Hell resten av sausen på toppen.

  Tips

  Sausen kan være litt rennende, så det er lurt å fylle pannekakene mens de ligger i formen slik at det ikke blir så mye søl.

 5. 5

  Dryss over smeltet ost og stek i ovnen til toppen bobler og blir gyllen, ca. 10 minutter. Stek bacon i biter til gyllen og sprø. Dryss over med finhakket gressløk før servering.

Tips

Du kan fylle og gratinere pannekaker med forskjellig fyll. Bytt gjerne ut kyllingen med fisk og skalldyr i denne oppskriften, eller fyll med taco-kjøttdeig eller stekt biff og grønnsaker.

Del denne oppskriften: