Gratinerte pannekaker med kylling

(36)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Fylte pannekaker med kylling, grønnsaker og en ostesaus laget med Snøfrisk smaker godt for både store og små.

Antall stykker

Ingredienser

2 stkegg
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 ½ dlhvetemel
¼ tssalt
2 ssTINE Meierismør

Fyll

3 stkkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør
2 stkvårløk
250 gfryste erter
½ tssalt
¼ tspepper
1 begerSnøfrisk® Rødløk og Timian
1 dlvann
1 terningkyllingbuljong

Topping

2 dlNorvegia® Revet
150 gbacon
2 ssgressløk (kan sløyfes)
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Pisk egg med melk og bland inn mel og salt. Visp til en klumpfri røre og la svelle på benken i 20 minutter. Smelt smør og rør inn.
  2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
  3. tt ovnen på 200 °C. Del kyllingfilet i biter og stek i smør i en panne til gylne og akkurat gjennomstekt, 6-8 minutter. Tilsett hakket vårløk, erter, salt og pepper og rør til varmt, ca. 5 minutter.
  4. Rør inn snøfrisk vann og buljong til en kremet saus. Smør en ildfast form med smør og fyll pannekaker med kyllingfyllet. Rull sammen hver pannekake og legg side om side i formen. Hell resten av sausen på toppen.

   Tips:

   Sausen kan være litt rennende, så det er lurt å fylle pannekakene mens de ligger i formen slik at det ikke blir så mye søl.

  5. Dryss over smeltet ost og stek i ovnen til toppen bobler og blir gyllen, ca. 10 minutter. Stek bacon i biter til gyllen og sprø. Dryss over med finhakket gressløk før servering.

Tips:

Du kan fylle og gratinere pannekaker med forskjellig fyll. Bytt gjerne ut kyllingen med fisk og skalldyr i denne oppskriften, eller fyll med taco-kjøttdeig eller stekt biff og grønnsaker.

Kommentarer

  Legg til kommentar