Gratinerte pannekaker med kylling
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
2 stkegg
-
4 dl
-
2 ½ dlhvetemel
-
¼ tssalt
-
2 ss
Fyll
-
3 stkkyllingfileter
-
1 ss
-
2 stkvårløk
-
250 gfryste erter
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 beger
-
1 dlvann
-
1 terningkyllingbuljong
Topping
-
2 dl
-
150 gbacon
-
2 ssgressløk (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Pisk egg med melk og bland inn mel og salt. Visp til en klumpfri røre og la svelle på benken i 20 minutter. Smelt smør og rør inn.
-
2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
-
3
Sett ovnen på 200 °C. Del kyllingfilet i biter og stek i smør i en panne til gylne og akkurat gjennomstekt, 6-8 minutter. Tilsett hakket vårløk, erter, salt og pepper og rør til varmt, ca. 5 minutter.
-
4
Rør inn snøfrisk vann og buljong til en kremet saus. Smør en ildfast form med smør og fyll pannekaker med kyllingfyllet. Rull sammen hver pannekake og legg side om side i formen. Hell resten av sausen på toppen.
Tips
Sausen kan være litt rennende, så det er lurt å fylle pannekakene mens de ligger i formen slik at det ikke blir så mye søl.
-
5
Dryss over smeltet ost og stek i ovnen til toppen bobler og blir gyllen, ca. 10 minutter. Stek bacon i biter til gyllen og sprø. Dryss over med finhakket gressløk før servering.