Håndkle og blad
Gratinerte pannekaker med kylling
(5050)

Gratinerte pannekaker med kylling

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Oppskrift på fylte pannekaker med kylling, grønnsaker og en ostesaus laget med Snøfrisk® er et middagstips som smaker godt for både barn og voksne.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

2 stkegg
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 ½ dlhvetemel
¼ tssalt
2 ssTINE Meierismør

Fyll

3 stkkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør
2 stkvårløk
250 gfryste erter
½ tssalt
¼ tspepper
1 begerSnøfrisk® Rødløk og Timian
1 dlvann
1 terningkyllingbuljong

Topping

2 dlNorvegia® Revet
150 gbacon
2 ssgressløk (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Pisk egg med melk og bland inn mel og salt. Visp til en klumpfri røre og la svelle på benken i 20 minutter. Smelt smør og rør inn.
  2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
  3. tt ovnen på 200 °C. Del kyllingfilet i biter og stek i smør i en panne til gylne og akkurat gjennomstekt, 6-8 minutter. Tilsett hakket vårløk, erter, salt og pepper og rør til varmt, ca. 5 minutter.
  4. Rør inn snøfrisk vann og buljong til en kremet saus. Smør en ildfast form med smør og fyll pannekaker med kyllingfyllet. Rull sammen hver pannekake og legg side om side i formen. Hell resten av sausen på toppen.
   Blått hjerte
   Tips!

   Sausen kan være litt rennende, så det er lurt å fylle pannekakene mens de ligger i formen slik at det ikke blir så mye søl.

  5. Dryss over smeltet ost og stek i ovnen til toppen bobler og blir gyllen, ca. 10 minutter. Stek bacon i biter til gyllen og sprø. Dryss over med finhakket gressløk før servering.
Blått hjerte
Tips!

Du kan fylle og gratinere pannekaker med forskjellig fyll. Bytt gjerne ut kyllingen med fisk og skalldyr i denne oppskriften, eller fyll med taco-kjøttdeig eller stekt biff og grønnsaker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat