Håndkle og blad
Indiske søtpotetpannekaker med kylling
(2323)

Indiske søtpotetpannekaker med kylling

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En spennende vri på pannekaker med søtpotet og krydder med smak av India. Grillet kylling og avokado gjør dette til et mettende måltid.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

500 gsøtpoteter
1 ssTINE Meierismør
2 stkegg
2 dlhvetemel
½ tsbakepulver
2 tskarri
1 tsspisskummen
½ tssalt
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Til servering

1 stkgrillet kylling
4 dlTINE Yoghurt Naturell
½ tsspisskummen
2 stkavokadoer
2 stkvårløk
½ stkagurk
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell, del og kok søtpotetene myke i vann. Hell av vannet og mos potetene med smør.
      Blått hjerte
      Tips!

      Om du baker søtpotetene i ovnen med smør får de en enda søtere smak som er godt egnet i pannekaker.

    2. Avkjøl noe og pisk inn egg. Tilsett mel, bakepulver, karri, spisskummen, salt og melk og rør til en jevn blanding.
    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en sleiv eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
    4. Riv den ferdiggrillede kyllingen i biter. Rør yoghurt med spisskummen og del avokado og agurk i skiver. Finsnitt vårløk og server gjerne alt i små skåler. Topp pannekakene med kylling, grønnsaker og yoghurtsaus.
Blått hjerte
Tips!

Pannekakerøren med søtpotet kan gjerne fryses og senere tines opp i mikrobølgeovn.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat