Indiske søtpotetpannekaker med kylling

Indiske søtpotetpannekaker med kylling

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 40 min
En spennende vri på pannekaker med søtpotet og krydder med smak av India. Grillet kylling og avokado gjør dette til et mettende måltid.

Antall stykker

Ingredienser

500 g søtpoteter
1 ss TINE Meierismør
2 stk egg
2 dl hvetemel
½ ts bakepulver
2 ts karri
1 ts spisskummen
½ ts salt
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Til servering

1 stk grillet kylling
4 dl TINE Yoghurt Naturell
½ ts spisskummen
2 stk avokadoer
2 stk vårløk
½ stk agurk

Slik gjør du det

    1. Skrell, del og kok søtpotetene myke i vann. Hell av vannet og mos potetene med smør.
      Tips!

      Om du baker søtpotetene i ovnen med smør får de en enda søtere smak som er godt egnet i pannekaker.

    2. Avkjøl noe og pisk inn egg. Tilsett mel, bakepulver, karri, spisskummen, salt og melk og rør til en jevn blanding.
    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en sleiv eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
    4. Riv den ferdiggrillede kyllingen i biter. Rør yoghurt med spisskummen og del avokado og agurk i skiver. Finsnitt vårløk og server gjerne alt i små skåler. Topp pannekakene med kylling, grønnsaker og yoghurtsaus.
Tips!

Pannekakerøren med søtpotet kan gjerne fryses og senere tines opp i mikrobølgeovn.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Thea

    2 år siden
    Dette var veldig godt! Spennende smaker og enkelt å lage.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Thea, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Ann Karin

    3 år siden
    Raskt, enkelt og veldig godt. Dette skal vi lage igjen :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ann Karin, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat