
Indiske søtpotetpannekaker med kylling
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
500 gsøtpoteter
-
1 ss
-
2 stkegg
-
2 dlhvetemel
-
½ tsbakepulver
-
2 tskarri
-
1 tsspisskummen
-
½ tssalt
-
2 dl
Til servering
-
1 stkgrillet kylling
-
4 dl
-
½ tsspisskummen
-
2 stkavokado
-
2 stkvårløk
-
½ stkagurk
Slik gjør du det
-
1
Skrell, del og kok søtpotetene myke i vann. Hell av vannet og mos potetene med smør.
Tips
Om du baker søtpotetene i ovnen med smør får de en enda søtere smak som er godt egnet i pannekaker.
-
2
Avkjøl noe og pisk inn egg. Tilsett mel, bakepulver, karri, spisskummen, salt og melk og rør til en jevn blanding.
-
3
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en sleiv eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
-
4
Riv den ferdiggrillede kyllingen i biter. Rør yoghurt med spisskummen og del avokado og agurk i skiver. Finsnitt vårløk og server gjerne alt i små skåler. Topp pannekakene med kylling, grønnsaker og yoghurtsaus.