Fleskepannekaker

Fleskepannekaker

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 45 min
Pannekaker er en favoritt til middag for både voksne og barn, og fleskepannekaker, altså pannekaker med bacon, er intet unntak!

Antall stykker

Ingredienser

300 g lettsaltet flesk eller bacon
1 ½ dl hvetemel
5 stk egg
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ ts salt
50 g TINE Meierismør til steking
1 ss hakket gressløk

Slik gjør du det

    1. Del flesk eller bacon i biter. Stek det i en stekepanne ved god varme. Ta det ut av pannen.
    2. Ha mel i en bolle. Lag en grop i melet. Pisk sammen egg og melk. Rør inn ca. halvparten av væsken. Rør godt.
    3. Tilsett resten av væsken. Rør godt, slik at det blir en klumpfri røre. Ha i salt. La røren svelle i ca. 15 minutter.
    4. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Hell ca. 1/4 av røren i pannen. Fordel fleskeskiver i røren.
    5. Løft pannekaken litt med en stekespade, slik at tynn røre renner ned mot bunnen av stekepannen. La pannekaken gli ned på et flatt lokk når den er gyllen under. Hold stekepannen over pannekaken, og snu så fort du kan. Stek videre på den andre siden. Stek resten av pannekakene på samme måte.
    6. Hakk gressløk og strø over fleskepannekakene ved servering.
Tips!

Stek gjerne noen eplebåter i fleskefettet til slutt, og server sammen med de varme fleskepannekakene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Petter A. S.

    4 måneder siden
    Når jeg skalerte opp til 7 stykker, ble røren tynn som melk. Trippelsjekket veskemengde. Ellers god på smak. Dere har glemt å anbefale tyttebærsyltetøy som tilbehør.

    God sommer

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Petter,

      Så leit å høre at du syns røra ble for tynn. Til neste gang anbefaler jeg å justere med litt mer mel eller mindre væske om du ikke prøvde dette ut denne gangen for å få ønsket resultat :) Tyttebærsyltetøy høres veldig godt ut til.



      Ha en fortsatt fin sommer!

      Kommenter  (0)


  • Morten

    2 år siden
    Må ha en god del mere mel enn det som står i oppskriften. Men eller veldig gode pannekaker.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Morten, Melmengden som er oppgitt skal rekke til denne oppskriften, kan du ha hatt oppi for mye væske? God jul!

      Kommenter  (0)


  • Kenneth

    4 år siden
    De falt veldig i smak hos mine barn! Aldri sett de spise så fort og så mye!

    Kommenter  (9)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Helt enig med dine barn, Kenneth. :) En av mine middagsfavoritter også. Takk for hyggelig melding.

      Kommenter  (7)

      • Mona

        1 år siden
        Heimen her er også helt enig!

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hyggelig å se at det faller i smak hos flere, både store og små :) God matlaging videre!

          Kommenter  (0)


  • Camilla

    5 år siden
    Disse pannekakene ble ikke gode! Røra er tynn selv etter svelling og pannekakene blir bløte og deigete inni. Prøvde å lage en supertynn en bare for å sjekke steking, men den smakte like fløtepuddingaktig. Ingen slager hos mine barn!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Camilla, Det var leit å høre at pannekakene ikke falt i smak. Disse pannekakene inneholder forholdsvis mye egg, og vil gi en litt annen smak enn det man forbinder med vanlige pannekaker. Anbefaler deg å prøve vår oppskrift på grove pannekaker med bacon neste gang.

      Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat