Fleskepannekaker

(96)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pannekaker er en favoritt til middag for både voksne og barn, og fleskepannekaker, altså pannekaker med bacon, er intet unntak!

Antall stykker

Ingredienser

300 glettsaltet flesk eller bacon
1 ½ dlhvetemel
5 stkegg
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ tssalt
50 gTINE Meierismør til steking
1 sshakket gressløk
 Les kommentarer (8) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Del flesk eller bacon i biter. Stek det i en stekepanne ved god varme. Ta det ut av pannen.
    2. Ha mel i en bolle. Lag en grop i melet. Pisk sammen egg og melk. Rør inn ca. halvparten av væsken. Rør godt.
    3. Tilsett resten av væsken. Rør godt, slik at det blir en klumpfri røre. Ha i salt. La røren svelle i ca. 15 minutter.
    4. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Hell ca. 1/4 av røren i pannen. Fordel fleskeskiver i røren.
    5. Løft pannekaken litt med en stekespade, slik at tynn røre renner ned mot bunnen av stekepannen. La pannekaken gli ned på et flatt lokk når den er gyllen under. Hold stekepannen over pannekaken, og snu så fort du kan. Stek videre på den andre siden. Stek resten av pannekakene på samme måte.
    6. Hakk gressløk og strø over fleskepannekakene ved servering.

Tips:

Stek gjerne noen eplebåter i fleskefettet til slutt, og server sammen med de varme fleskepannekakene.

Kommentarer

  Legg til kommentar