Fleskepannekaker

Fleskepannekaker

10
  • Enkel
  • 45 min
Pannekaker er en favoritt til middag for både voksne og barn, og fleskepannekaker, altså pannekaker med bacon, er intet unntak!

Ingredienser

300 g lettsaltet flesk eller bacon
1 ½ dl hvetemel
5 stk egg
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ ts salt
50 g TINE Meierismør til steking
1 ss hakket gressløk

Slik gjør du det

    1. Del flesk eller bacon i biter. Stek det i en stekepanne ved god varme. Ta det ut av pannen.
    2. Ha mel i en bolle. Lag en grop i melet. Pisk sammen egg og melk. Rør inn ca. halvparten av væsken. Rør godt.
    3. Tilsett resten av væsken. Rør godt, slik at det blir en klumpfri røre. Ha i salt. La røren svelle i ca. 15 minutter.
    4. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Hell ca. 1/4 av røren i pannen. Fordel fleskeskiver i røren.
    5. Løft pannekaken litt med en stekespade, slik at tynn røre renner ned mot bunnen av stekepannen. La pannekaken gli ned på et flatt lokk når den er gyllen under. Hold stekepannen over pannekaken, og snu så fort du kan. Stek videre på den andre siden. Stek resten av pannekakene på samme måte.
    6. Hakk gressløk og strø over fleskepannekakene ved servering.
Tips

Stek gjerne noen eplebåter i fleskefettet til slutt, og server sammen med de varme fleskepannekakene.

Kommentarer

  • Petter A. S.

    1 år siden
    Når jeg skalerte opp til 7 stykker, ble røren tynn som melk. Trippelsjekket veskemengde. Ellers god på smak. Dere har glemt å anbefale tyttebærsyltetøy som tilbehør.

    God sommer

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Petter,

      Så leit å høre at du syns røra ble for tynn. Til neste gang anbefaler jeg å justere med litt mer mel eller mindre væske om du ikke prøvde dette ut denne gangen for å få ønsket resultat :) Tyttebærsyltetøy høres veldig godt ut til.



      Ha en fortsatt fin sommer!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat