Vårruller

Vårruller

2
 • Middels
 • 60 min
Sprø spring rolls passer utmerket som en del av dim sum-måltidet. Disse er fylt med kylling og grønnsaker. 

Ingredienser

30 stk kinesisk vårrull-papir (Spring roll), frosne
400 g kyllingkjøttdeig
1 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ss maizena
2 stk hvitløksfedd
2 cm frisk ingefær
¼ stk hodekål
2 stk gulrøtter
2 stk vårløk
2 ss østersaus
5 dl nøytral olje til fritering

Til servering

1 stk søt chilisaus

Slik gjør du det

  1. La vårrull-deigen tine på benken mens du lager fyllet.
  2. Bland kyllingkjøttdeig, soyasaus, riseddik og Maizena godt. Finhakk hvitløk og ingefær. Finsnitt kål, gulrot og vårløk.
   Tips
   Kyllingkjøttdeig kan erstattes med ferdigkokt kyllingkjøtt eller kjøttdeig av svin. For et vegetarisk alternativ kan kjøtt droppes helt eller erstattes av hakket, stekt sopp og glassnudler.
  3. Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttet raskt på sterk varme under omrøring, sett til side.
  4. Varm litt mer olje i stekepannen, tilsett finhakket hvitløk og ingefær, la frese noen sekunder, tilsett kål, gulrot og vårløk, stek i ca. 2 minutter til knapt mørt. Tilsett østerssaus og vend inn kjøttdeigen. La avkjøle litt
  5. Ha litt vann i en skål. Legg noen vårrull-ark på arbeidsbordet, med det ene hjørnet fra deg som en spiss opp. Legg en ss fyll på nedre del av arket, brett det nederste hjørnet over fyllet og brett sidene inn. Fukt den øverste delen med litt vann, rull sammen opp mot toppen til en stram rull. Legg over på et bakepapir med skjøten ned. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
  6. Varm opp nøytral olje til 180 C.° i en dyp panne eller wok. Friter vårullene, noen av gangen, i 2-3 minutter til gylne og sprø. La renne av på kjøkkenpapir og server med søt chilisaus.

Kommentarer

 • Julie

  2 måneder siden
  Hva gjør man med oljen etter bruk? Kan den brukes om igjen?:)

   (0)

  • Sandra , Kundebehandler

   2 måneder siden
   Hei Julie! Ja man kan bruke frityroljenom igjen flere ganger. Etter bruk så avkjøl oljen og hell den gjennom en finmasket sil så rusk ikke blir med. Oppbevar oljen på f.eks. en brukt oljeflaske til neste gang du skal fritere. Eller hvis du skal kaste oljen så hell den i en tom oljeflaske eller melkekartong, og kast den i restavfallet eller leverer til en gjenvinningstasjon.

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat