Soup dumpling
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
Deig
-
150 ghvetemel ev. mer til utkjevling
-
1 ½ dlkokende vann
Fyll
-
2 stkrød chili
-
4 stkhvitløksfedd
-
3 cmfrisk ingefær
-
1 dløstersaus
-
300 gsvinekjøttdeig
-
1 tssalt
-
2 dlnedkokt oksehalekraft avkjølt til stiv gelé (ev. annen stivnet kraft)
-
1 buntvårløk
-
1 tschilipulver
Slik gjør du det
-
1
Ha hvetemel i en bolle og hell over kokende vann, bland godt sammen med en sleiv og legg deigen på melet bakebord.
Tips
Selv om det er gøy å lage dumpling-deig fra bunnen av, kan du kjøpe ferdig utkjevlet deig i asiatiske butikker eller andre velassorterte supermarkeder.
-
2
Kna inn nok mel til at deigen er fast og smidig. Form deigen til en bolle og legg i en lukket plastpose. La hvile på benken i ca. 1 time.
-
3
Rull deigen til en pølse og del i 20 jevnstore emner. Kjevle ut hvert emne på melet bakebord til tynne flak på ca. 8 cm i diameter. Deigflakene kan gjerne være litt tynnere på kantene, da blir dumplingsene lettere å folde sammen i toppen. Dryss mel mellom flakene og dekk med plast.
-
4
Grovhakk chili, hvitløk og ingefær, og kjør med østerssaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til mos.
-
5
Bland svinekjøttdeigen med salt og kna til væsken binder seg og deigen blir seig. Tilsett hvitløk- og ingefærmosen, chilipulver og finhakket vårløk og bland godt. Grovhakk den stive kraften og vend inn.
Tips
Du kan også dele kraften i terninger og legge en i midten av kjøttfyllet for en mer konsentrert opplevelse. Kraften vil smelte og bli flytende når bollen dampes slik at du får suppe inne i dumplingen.
-
6
Legg en spiseskje med fyll på hvert ark og fold tett sammen i toppen. Bruk gjerne litt vann på kanten slik at endene kleber seg sammen og bollen blir tett.
-
7
Damp dumplingene i en dampkjele eller bambus-steamer i ca. 6 minutter. Server med engang. Husk at kraften kan være varm, så punktere dumplingen forsiktig, sug ut kraften og spis resten. Nam!