Soup dumpling
Middels
2t
«Xian long bao», «Soup dumpling» eller «Suppe-melbolle» på norsk, er mye enklere å lage enn man tror. Bruk litt tid på kraften, så har du et godt utgangspunkt for dim sum-rettenes konge.
4.1
(136)

Ingredienser
Deig
150 g
hvetemel ev. mer til utkjevling
1.5 dl
kokende vann
Fyll
2 stk
rød chili
4 stk
hvitløksfedd
3 cm
frisk ingefær
1 dl
østersaus
300 g
svinekjøttdeig
1 ts
salt
2 dl
nedkokt oksehalekraft avkjølt til stiv gelé (ev. annen stivnet kraft)
1 bunt
vårløk
1 ts
chilipulver
Slik gjør du
Tips
Selv om det er gøy å lage dumpling-deig fra bunnen av, kan du kjøpe ferdig utkjevlet deig i asiatiske butikker eller andre velassorterte supermarkeder.Tips
Du kan også dele kraften i terninger og legge en i midten av kjøttfyllet for en mer konsentrert opplevelse. Kraften vil smelte og bli flytende når bollen dampes slik at du får suppe inne i dumplingen.
Trykk for å vurdere oppskriften


