Stekte nudler med kylling og grønnsaker

Stekte nudler med kylling og grønnsaker

0
  • Enkel
  • 15 min
Wok er sunn, rask og veldig god hverdagsmat. Grønnsakene kan varieres i det uendelige, likeså kan kyllingen byttes ut med okse, svin, fisk eller skalldyr.

Ingredienser

2 ss olje
4 stk kyllingfileter , i biter
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk paprika , i biter
12 stk minimais , delt i to
100 g sukkererter , delt i to
500 g nudler , kokt
100 g bønnespirer
1 dl hoisinsaus
2 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Varm opp olje i en wokpanne. Fres kylling til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og ta kyllingen fra pannen.
      Tips

      Hvis du ikke har wokpanne, kan du bruke en stor stekepanne.

    2. Fres paprika, minimais og sukkerert raskt i olje. Ha kyllingen tilbake i pannen, og vend inn nudler og bønnespirer.
    3. Ringle over hoi sin saus, og rør rundt til alt er varmt.
      Tips

      Bruk gjerne andre asiatiske sauser, for eksempel sweet chili- eller teriyakisaus.

    4. Dryss over sesamfrø, og server.
      Tips

      For ekstra smak, kan du riste sesamfrøene i en tørr stekepanne.

Tips

Nudlene gir retten fylde, men de kan byttes ut med ris eller flere deilige grønnsaker.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat