placeholder image
0

Sesampanert kylling med potet- og kålsalat

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En spennende potetsalat med kål, sukkererter, reddiker og tomater er et godt følge til disse smakfulle kyllingstrimlene. Sesamfrøene setter en pikant smak på retten.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet- og kålsalat:

12 stksmå og kokefaste poteter, f.eks. amadine, delt i to
½ stkspisskål, i brede strimler
1 posesukkererter
4 stkreddiker, i båter
10 stkcherrytomater, i båter
4 ssolivenolje
3 sseplesidereddik
½ tssalt
¼ tspepper

Kylling:

4 stkkyllingbryst, i lange strimler
½ tssalt
¼ tspepper
4 sssesamfrø
4 ssgriljermel
1 ssTINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

  • Potet- og kålsalat:

    1. Kok potet mør i lettsaltet vann. La kål og sukkerert koke med potetene de siste 2 minuttene av koketiden.
    2. Sil fra vannet og skyll poteter, kål og sukkererter i kaldt vann. Ha over i en bolle.
    3. Ha reddik og tomat i bollen med poteter, kål og sukkererter. Hell over olje og eddik, og krydre med salt og pepper. Vend sammen.
  • Kylling:

    1. Krydre kylling med salt og pepper. Bland sesamfrø og griljermel i en bolle. Snu kyllingen i blandingen.
    2. Stek i smør i en stekepanne over middels varme til kyllingen er gjennomstekt og har pen farge. Server med potetsalaten.

Tips:

Miks rømme, hvitløk og friske urter til en grønn saus, og server til.

Kommentarer